Paşinyan'dan Azerbaycan'a sürpriz teklif

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile olan sınırdaki güçlerini çekmeye hazır olduklarını, Bakü'nün de aynı adımı atmasını beklediklerini ifade etti.

Paşinyan'dan Azerbaycan'a sürpriz teklif
Paşinyan'dan Azerbaycan'a sürpriz teklif
GİRİŞ 29.05.2021 15:06 GÜNCELLEME 29.05.2021 15:08
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

AGİT Minsk Grubu'nun sınırdaki durumun istikrara kavuşturulması için birliklerin çekilmesi, sınırların barışçıl yolla belirlenmesi müzakerelerine başlanması çağrısının ardından konuşan Paşinyan, bu açıklamaları olumlu değerlendirdiğini söyledi.

Paşinyan, "Herhangi bir zamanda askerlerimizi geri çekmeye başlamaya hazırız, Minsk Grubu arabulucularının Azerbaycan ile anlaşmaya varmasını ve aynı zamanda Sotk'tan Hoznavar'a  kadar olan bölgedeki birliklerin çekilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Paşinyan ayrıca, AGİT Minsk Grubu himayesinde Azerbaycan ile olan sınırların belirlenmesi ve Karabağ'da çözüme yönelik müzakerelere başlamaya hazır olduklarını söyledi.

AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları dün Cenevre'deki görüşmelerinin neticesinde Bakü ve Erivan'a durumun istikrara kavuşturulması yönünde adımların atılması, sınırların belirlenmesi için müzakerelere başlanması ve tüm savaş esirlerinin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde paylaşılan ortak açıklamada, Ermenistan-Azerbaycan sınırında yaşananların endişe verici olduğu, sınırdaki tartışmaların çözümü için güç kullanımının kabul edilemez olduğu belirtildi. 

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 39
  • Nurullah yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    agit misk gurubu bu ne böyle bir grubumu var oraya bayraktar tb2 yazacaksın paşinyan kendini Fransa'da bulur
    Cevapla
  • zekeriya 2 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycanda ki tüm ermeniler disariya cikarilmali cünkü onlar sonra oraya yerlestirildi. Kendi topraklarindaki askerlerini neden ceksin ki? Sen cek istersen.
    Cevapla
  • Başar 2 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan taktiği. Tuzak. uzak durun
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun altinda bir seytanlik var ,savasi kaybetmeselerdi Allah muhafaza neler neler yaparlardi imansizlar.
    Cevapla
  • misgaalezerratin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonrakı tüm saldırılar sıyası manevralarla mislî ile olmalı azerbaycan şahin duruşunu bozmayıp istekleri gözeyilmasi gerekenın kendisi olduğunu hissettirmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...