Yunanistan'dan sınıra 3 milyar euroluk bariyer

Yunanistan, kaçak mülteciler karşı AB ile ortaklaşa bir proje geliştiriyor.Mülteci krizini yönetemediği gerekçesiyle eleştirdiği Yunanistan'ın çevresine dijital bariyerler çekilecek.

Yunanistan'dan sınıra 3 milyar euroluk bariyer
Yunanistan'dan sınıra 3 milyar euroluk bariyer
GİRİŞ 31.05.2021 13:57 GÜNCELLEME 31.05.2021 13:57
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Mülteci krizinin ardından, çoğu Suriye, Irak ve Afganistan'daki savaşlardan kaçan 1 milyondan fazla insanın Yunanistan'a ve diğer AB ülkelerine kaçmasının ardından, güvenlik teknolojisi araştırmalarına 3 milyar euro (yaklaşık 31 milyar lira) kaynak akıttı.  

DİJİTAL BARİYER

Yunanistan-Türkiye sınırında inşa edilen otomatik gözetim ağı, projektörler ve uzun menzilli akustik cihazlar kullanarak nehir ve kara devriyeleriyle kaçak göçmenleri erken tespit etmeyi ve geçişlerinden caydırmayı amaçlıyor.

Kamargios, ağın temel unsurlarının yıl sonunda başlatılacağını ifade ederek, “Görevimiz göçmenlerin ülkeye yasa dışı girişlerini engellemek. Bunu yapmak için modern ekipmanlara ve araçlara ihtiyacımız var" dedi.

YALAN DEDEKTÖRLERİ VE SANAL SINIR KORUMA BOTLARI

Avrupa'daki üniversitelerde özel firmalarla çalışan araştırmacılar, fütüristik gözetim ve doğrulama teknolojisi geliştirdiler ve Yunanistan sınırlarında bir düzineden fazla projeyi test etti. Yapay zeka destekli yalan dedektörleri ve sanal sınır koruma görüşme botları gibi  pilot uygulamalarının yanı sıra, uydu verileri  kara, hava, deniz ve su altındaki insansız hava araçlarından alınan görüntülerle entegre edildi. 

Türkiye Yunanistan arasındaki dijital bariyer, aynı zamanda avuç içi tarayıcılarına da sahip. Bu şekilde bir kişinin elindeki benzersiz çizgiler keydedilerek biyometrik veri olarak kaydediliyor ve sınır bölgelerine yakın yerlerde saklanan insanları ortaya çıkarmaya yardımcı oluyor.  

KAYNAK: NTV, AP
YORUMLAR 26
  • Atakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınırlarımıza eskisi gibi mayın döşemeli tel örgülere elektrik vermeliyiz rusya esed suriyelileri iran afganları ülkemize doğru sürmeye devam ediyorlar önlem alınmazsa önümüzdeki yıllar demografi diye bisey kalmayacak iç sorunlar yaşamamız kaçınılmaz olacaktır
    Cevapla
  • trden 2 yıl önce Şikayet Et
    savaş başlatan batı sonuç görmekten kaçınıyor
    Cevapla
  • kksl 2 yıl önce Şikayet Et
    mülteci engel tanımaz çözümünü bulur yinede geçer.
    Cevapla
  • Atakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bizde sınırlarımızda böyle önlemler alsak kaçak geçmeye çalışanları cezalandirsak ülkemizdeki mültecileri geri göndermenin yollarını arasak netice de sadece bizim sorunumuz olmamalıdır
    Cevapla
  • Muradiye yalcin 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan cok iyi yapiyor cünkü devletini koruyor mülteci istemiyoruz diyor neden harp olmayan ülkeler mülteci geliyor türkiye ye ve geri göndermiyor ne hale geldi türkiye bu mülteci ler türkiye nin basina büyük bela olacak oldularda rahat yasam icin adamlar kolunu salayarak sinirdan geciyor vay be sinir namusdiye biliyordum ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi