Biden: Demokrasi ülkemizde de dünyada da tehlikede

ABD Başkanı Biden, "Ülkemizde ve dünyada demokrasi tehlikede" dedi. 'Demokrasi dersi' vermeye kalkışan Biden'ın geçtiğimiz Ağustos ayında Türkiye'de seçilmiş iktidara yönelik skandal ifadeleri ise hala unutulmadı.

Biden: Demokrasi ülkemizde de dünyada da tehlikede
Biden: Demokrasi ülkemizde de dünyada da tehlikede
GİRİŞ 31.05.2021 23:12 GÜNCELLEME 31.05.2021 23:12
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, "Anma Günü" için yaptığı konuşmada, "Demokrasi hem ülkemizde hem de dünyada şu anda tehlikede. Canını veren askerlerimizi nasıl andığımız, demokrasinin de geleceğini belirleyecek" dedi.

Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, Arlington Ulusal Mezarlığı'nda düzenlenen "Anma Günü" törenine katıldı.

Biden, Harris ve Austin, bir askerin mezarının başına çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

Çelenk töreninin ardından konuşma yapan Biden, ülkesi için ölmüş askerlerin anılmasının önemine işaret etti.

Biden, bugüne kadar Afganistan ve Irak'ta yaşamını yitiren ABD'li askerlerin sayısının 7 bin 36'ya ulaştığına işaret ederek, "Ülkeleri için can veren askerler kalplerimizde yaşıyor." diye konuştu.

Tüm insanların eşit olarak yaratıldığının altını çizen Biden, "Demokrasi hem ülkemizde hem de dünyada şu anda tehlikede. Canını veren askerlerimizi nasıl andığımız, demokrasinin de geleceğini belirleyecek." görüşünü paylaştı.

ABD'de "Anma Günü (Memorial Day)", savaşlarda yaşamını yitirmiş Amerikalıların anısına her yıl mayıs ayının son pazartesi günü yapılıyor.

'DEMOKRASİ DERSİ' VEREN BIDEN, TÜRKİYE'DE SEÇİLMİŞ HÜKÜMETİ HEDEF ALMIŞTI

Biden, Başkan adayı olduğu dönemde Türkiye hakkında skandal ifadeler kullanmıştı. 

Türkiye'de Erdoğan'a karşı muhalefeti açıkça desteklediğini belirten Biden, ''Erdoğan'a çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalefeti desteklediğimizi açıkça göstermeliyiz. Onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenecek duruma gelmelerini sağlamalıyız" demişti. 

Biden'ın sözleri sonrası Trump'tan çarpıcı Erdoğan açıklamasıBiden'ın sözleri sonrası Trump'tan çarpıcı Erdoğan açıklaması

Joe Biden'ın Türkiye ve Erdoğan ile yaşadığı krizler, gerilimler, sorunlarJoe Biden'ın Türkiye ve Erdoğan ile yaşadığı krizler, gerilimler, sorunlar



KILIÇDAROĞLU'NUN 'DOSTLARIMIZ' SÖZLERİ...

Biden'in sözleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde "Önümüzdeki ilk seçimlerde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız" açıklamasını akıllara getirmişti. 

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 27
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    En büyük tehlike sizsiniz alçaklar.
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    al tarafa bidon işte vurunca ses çıkarıyor
    Cevapla
  • sakaryalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bidon Biden
    Cevapla
  • Gölge 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğrudur demokrasi abd ve abd nin adım attığı her yerde tehlikede.Abd nerede ise orada kaos, vahşet ve ölüm var. Daha başkanlık seçiminde demokrasi olmayan, kendi seçildiğinde dahi şaibe olan bir devlet başkanının demokrasiden söz etmesi ne kadar aptalca bir fikir
    Cevapla
  • bidost 2 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi getireceğiz diyerek katliamlar soykırımlar yaptınız. lanet olsun sizin demokrasinize.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!