NATO tatbikatı başladı, komuta Türk askerine geçti! Rusya da hamlesini yaptı

Rusya'nın son dönemdeki uyarılarına rağmen 15'den fazla NATO ülkesinin yer aldığı "Steadfast Defender 21" tatbikatı başladı. Tatbikatın son bölümünü Türkiye komuta ederken, Rusya'dan önemli bir karar geldi.

NATO tatbikatı başladı, komuta Türk askerine geçti! Rusya da hamlesini yaptı
NATO tatbikatı başladı, komuta Türk askerine geçti! Rusya da hamlesini yaptı
GİRİŞ 01.06.2021 17:01 GÜNCELLEME 01.06.2021 17:01
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Rusya ile Batı arasındaki gerilim tarihin en kötü dönemini yaşıyor.

Gerilim Rusya'dan peş peşe gelen açıklamalar ile gitgide tırmanırken, NATO bu yılın en büyük tatbikatını düzenliyor.

Tatbikatı "gözdağı" olarak gören Rusya'nın bu iddialarına rağmen yetkililer "Tatbikat Rusya'ya yanıt amacını taşımıyor, 2 yıldır planlanıyor" açıklamasında bulundu.

Steadfast Defender 2021, NATO anlaşmasının 5'inci maddesi gereği kolektif savunma için müttefik ülkelerle müşterek eğitim icra etmeye, birliklerin iş birliği ve koordinasyonu ile muhabere yetenekleri de olmak üzere harbe süratle hazırlık kapasitesini test etmeye yönelik gerçekleştiriliyor.

Tatbikattan kareler

KOMUTA TÜRK ASKERİNDE 

Türkiye, 1 Ocak 2021 itibarıyla 1 yıl süreyle NATO Mukabele Kuvveti Kara Unsur Komutanlığı rolünü üstlenen 3. Kolordu Komutanlığı ve Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvveti rolünü üstlenen 66’ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı birlikleri ile tatbikata güçlü katılım gösteriyor.

Gövde gösterisinin Steadfast Defender 2021 bölümü için Türk ordu birlikleri Mayıs ayı başında yola çıktı, 1356 askerin yanı sıra 214 aracın yer aldığı kafile Romanya'ya ulaştı.

Romanya'da icra edilen ve 15 ülkenin yer aldığı Defender Europe'un son bölümünde komuta Türkiye'de.

Tatbikattan kareler

Rusya'dan gerilimi tırmandıracak hamle: Yeni üs kuruluyor!Rusya'dan gerilimi tırmandıracak hamle: Yeni üs kuruluyor!

RUSYA'DAN YENİ ADIM

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, NATO'yu hedef almış, NATO üyesi komşu ülkelerde askeri eylemlerin arttığını ifade eden Şoygu, yeni planını açıklamıştı.

Bakan, Rusya'nın batı bölgelerinde, 20'ye yakın yeni askeri birim oluşturacaklarını belirtti.

Bu durumun dünyadaki güvenlik sistemin yerle bir ettiğini öne süren Şoygu, "Bu durum bizi buna karşı koymak için birtakım önlemler almaya mecbur bırakıyor" dedi.

Tatbikattan kareler

Şoygu NATO'nun bölgedeki artan askeri varlığını kanıtlamak için somut örnekler de paylaştı.

Bakan, ABD'nin stratejik bombardıman uçaklarının Avrupa uçuşlarının son 7 yıl içerisinde 14 kat artırdığının altını çizdi.

NATO ve ABD'nin Ukrayna'dan yana tavır alması ile gerilen ilişkiler ABD'nin Rusya yaptırımlarını açıklaması ile zirveye ulaşmıştı.

Şoygu geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada ise "ABD ve NATO gerilimi tırmandırıyor. NATO, Avrupa'daki birliklerini savaşa hazırlıyor" demişti.

Tatbikattan kareler

MSB'DEN PAYLAŞIM 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tatbikat ile ilgili resmi Twitter hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Paylaşımda "Steadfast Defender 21 Tatbikatı kapsamında keşif ve devriye faaliyetleri devam ediyor" ifadesi yer aldı.

YORUMLAR 23
  • Hızır İlyas HASTA 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD AB ve NATO Türkiye'nin vazgeçilmez,i sayılır. Rusya ile karşılıklı çıkarlar doğrultusunda Ticaretimiz devam ediyor. Ukrayna,ya ve Polonya,ya SİHA satışımız asla düşmanca değildir. Ticaridir. Rusya'nın Yunanistan'a Sattığı S.300,lerde Ticari değilmi. Yunanistan'a Sattığı S.300,leri Yunanistanin kime karşı kullanacağını sağır sultanda bilir. Bu tatbikat Türk Rus ilişkilerine zarar vermemelidir. Oyunlara dikkat edelim. Rusya ve Türkiye'ye CAATSA uygulayan ABD ve israili sevindirmeyelim
    Cevapla
  • Uzman Görüşü 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve Rusya SURİYE'de birbirlerine tek kurşun sıkmamis,, Gizli anlaşmaları vardır. Türkiye'ye verilen görevin amacı Türkiye ile Rusya'yı düşmanlastirmak,, Ticareti bitirmek. PUTİN 3 kez yanlış yaptı. 1. Türk askerlerini bilerek bombaladı 36 şehit verdik. 2. ABD Suriye'den çekilirken Türk askerinin hucumunu engelledi. 3. Rusya'daki toplantıya Türk heyetini 30Dakika kapıda bekletti. 4. Libya'da ve Suriye'de hep karşımıza çıkıyor.
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Neyin kafasındasın demeyin! Natoya Rusyayı da alın :)
    Cevapla
  • Ank.06 2 yıl önce Şikayet Et
    Amarika ve nato nun yeni bir tezgahı ,uyutmaca ve kandırmacasıdır.amarika ve nato türkiye alehine çalışan tüm terör örgütlerini açıktan desdeklemektedir.türkiye natoda kullanılmak için sözde üyelik verimiştir.türkiyeye silah satmak ve türk askerini kendi çıkarları içın kullanmak içın.pkk ve fetö binlerce askerimizi öldürürken üyelik gereği ne yapılmıştır.terör örgütlerine desdek verilmiştır.
    Cevapla
  • Ank.06 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk askerinin hiç uğruna kullanılmasına birkaç örnek vereyim.1.dünya savaşında galiçya cephesinde adını,yerini bilmeyen ,sınıŕ ve ırk bağı olunmayan alman rus cephesine 30 bin asker gitti 20 binöldü.çanakkalede kaç alman öldü koca bir sıfır.Amarika nın kore işgaline binlerce türk askeri gitti birkaç bini öldü , ışte pkk ,ermeni,rum,fetö desdekçisi bu amarika için.buğün afganistanda binlerce askerle amarikanın işgali için ordayız.siyasilerimiz askerimizin kıymetini bilip ucuz harcamasınlar...
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 2 yıl önce Şikayet Et
    suraya yerlı zırhlı aracımızla yerlı pıyade tufegımız ıle gıtmeyı bıze nasıp eden Allaha hamd olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor