İşgalci İsrail'den demir kubbe hamlesi: ABD'den yardım talep ettiler!

ABD'nin Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham, İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki saldırılardan sonra Demir Kubbe hava savunma sistemlerini güçlendirmek için Pentagon'dan 1 milyar dolarlık acil askeri yardım isteyeceğini açıkladı.

İşgalci İsrail'den demir kubbe hamlesi: ABD'den yardım talep ettiler!
İşgalci İsrail'den demir kubbe hamlesi: ABD'den yardım talep ettiler!
GİRİŞ 02.06.2021 01:36 GÜNCELLEME 02.06.2021 01:37
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

ABD'nin Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham, İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki saldırılardan sonra Demir Kubbe hava savunma sistemlerini güçlendirmek için ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) 1 milyar dolarlık acil askeri yardım isteyeceğini açıkladı.

İsrail ziyareti sırasında, Amerikan Fox New televizyonuna mülakat veren Graham, "Sanırım yarın ya da perşembe, İsrailliler Pentagon'dan İsrail'i savunmak için kullanılan Demir Kubbe bataryalarını güçlendirmek için 1 milyar dolarlık yardım talebinde bulunacaklar." ifadesini kullandı.

ABD'li senatör, bu fonun onaylanmasını sağlamak üzere Senato'da üzerine düşeni yapacağını söyledi.

"AMERİKAN HALKI İÇİN İYİ BİR YATIRIM OLACAK"

Graham, "İran, Yahudi devletinin varlığını tehdit ettiği gibi Hamas da İsrail'i yok etmeye çalışırsa, buraya geri gelmeye devam edeceğim ve İsrail için hep daha fazlasını isteyeceğim. Ne zaman birileri İsrail'i yok etmeye kalkışsa, cevabımız daha fazla yardım olacak. Bu, Demir Kubbe'yi yenilemekle başlar. Bir milyar dolarlık yatırım Amerikan halkı için iyi bir yatırım olacaktır." yorumunda bulundu.

Biden yönetiminin, son İsrail-Hamas çatışması sırasında İsrail'e "yardımcı" olduğunu belirten Graham, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun içinden geçtiği siyasi sorunlara rağmen ABD ile İsrail arasındaki ilişkinin değişeceğini düşünmediğini söyledi.

Graham, Netanyahu'yu, "son 15 yıldır dünyanın en güçlü liderlerinden biri" olarak niteledi.

"İSRAİL'DEKİ HERKES BU FİKRİN ARKASINDA BİRLEŞTİ"

İsrail'in, İran nükleer anlaşması ve ABD Başkanı Joe Biden'ın buna yeniden katılma hamleleri konusunda "oldukça endişeli" olduğunu kaydeden Graham, "İsrail'de sahadaki farklılıklar ne olursa olsun, iki mesaj var. 'Teşekkürler Amerika, desteğinize ihtiyacımız var' ve 'lütfen İranlıların nükleer silah elde etmesine izin vermeyin çünkü bu, dünyadaki istikrarı yok edebilir'. Yani İsrail'deki herkes, İran nükleer anlaşmasının kötü bir fikir olduğu fikrinin arkasında birleşmiş durumda." değerlendirmesinde bulundu.

7 Mayıs'ta, İsrail'in Mescidi Aksa saldırılarından sonra Hamas'ın İsrail'e fırlattığı 3 bin 400 roketten sadece 1600'ü, İsrail Demir Kubbe sistemleri ile havada imha edilebilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • Yusuf.ir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben inanmıyorum.
    Cevapla
  • Meltem 2 yıl önce Şikayet Et
    Graham ne güzel ifade etmiş...Amerikalılar yahudi devletinin her daim hizmetindeler...ahmak amerikalılar... Bir de özgürlükten bahsetmezler mi...siz ancak aptallaştıran holiwood filmi izlerken özgür olursunuz...İçtiğiniz alkol sayesinde...
    Cevapla
  • ahmet duman 2 yıl önce Şikayet Et
    amerikalılara rağmen olduğunu ne zaman anlayacaksın Meltem. halk da her şeyin amerikalılar için olduğuna inandırılıyor. tıpkı bizim de her şeyin türkiye için yapıldığına inandığımız gibi. ülkelerin başına tam yetkili zenci kahyaları dikmişler. itiraz eden devlete karşı çıkan terörist olup polis/jandarma ile itlaf ediliyor adeta.
    Cevapla
  • Sacit 2 yıl önce Şikayet Et
    insanlık etrafında birleşseniz olurdu. Dünyada eşkiyalar er geç yenilmişlerdir. siz de yenildiniz ve yenilgiye doyamadınız
    Cevapla
  • Emin 2 yıl önce Şikayet Et
    Çokmu koydu demir kubbenizin delinmesi by dünya mikseri. her güçün üstünde yukarıda bir güç olduğunu anlayacaksın katlettiğin O çocuk ve bebeklerin cezasını bir gün elbet göreceksin
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    İsraile İran korkusu yeter :))
    Cevapla
  • ahmet duman 2 yıl önce Şikayet Et
    aç gözünü artık Murat. abd ve işgal rejimi ile sadece iran ve arkasında oldukları HAMAS, HİZBULLAH VE YEMENLİ MÜCAHİDLER savaşıyor. maalesef biz sadece işgal rejiminin kurucusunun kabrini ziyaret edip çiçek koyuyoruz. AÇ GÖZÜNÜ.
    Cevapla
  • Murat Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    israil iran dan hiç bir zaman korkmadı...bahane gösterip daha fazla askeri yardım alıyor, bu yardımlar sayesinde de yeni yerleşim merkezleri açıyor. Yani Filistinli kardeşlerimizi katlederek...yahudiler açıkladı...En büyük endişeleri Türkiye...Çünkü Güney de pkk ve ypg aracılığı ile terör devleti kurma projelerine şimdilik mani olduk...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt