Türkiye istedi, Togo FETÖ okulunu kapattı

Togo Dışişleri Bakanı Robert Dussey, Mevlüt Çavuşoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye'nin talebi doğrultusunda ülkesindeki FETÖ'ye ait okulu kapattıklarını söyledi.

Türkiye istedi, Togo FETÖ okulunu kapattı
Türkiye istedi, Togo FETÖ okulunu kapattı
GİRİŞ 02.06.2021 13:39 GÜNCELLEME 02.06.2021 13:57
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Togolu mevkidaşıyla Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, "Türkiye'nin girişimleri sonucu Batı Afrika ülkesi Togo'da FETÖ'ye ait okul kapatıldı. Maarif Vakfı'nın yeni okullar açması için Togo'nun desteğine ihtiyacımız var. FETÖ ile mücadelede verdikleri destek için de teşekkür ediyorum. Hepimizin arzusu bu bölgeye istikrarın gelmesi. Terörle yıllardır mücadele eden bir ülke olarak destek vermeye hazırız" dedi.

"İsrail'in bizimle sağlıklı bir ilişki sürdürebilmesi için yanlış politikalardan vazgeçmesi lazım" diyen Bakan Çavuşoğlu, "Kudüs'ün statüsünü aşındırıcı politikalarını değiştirmeli. İsrail iki devletli çözüm ve barış sürecine girerse herkesle ilişkileri iyi olur. Bu uluslararası toplumun da beklentisi. Hükümeti kimin kuracağı değil nasıl politika izleyeceği önemli" ifadelerini kullandı.

İki mevkidaş, ortak basın toplantısı öncesi baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

"FETÖ OKULUNU KAPATTIK"

Togo Dışişleri, Afrika Entegrasyonu ve Yurtdışı Togolular Bakanı Robert Dussey ise, kendisine ve heyetine gösterilen misafirperverlikten memnun olduğunu dile getirerek Türkiye'de ikamet eden Togolularla görüştüğünü ve Togoluların Türkiye'de kendilerini iyi hissettiğini söyledi.

Ülkesindeki FETÖ iltisaklı okulun kapatıldığını hatırlatan Dussey, gelecek yıl okulların açıldığı dönemde, Türkiye'nin desteği ve Maarif Vakfı bünyesinde kapatılan okulun öğrencilerinin mükemmel bir eğitim alacağını kaydetti.

Sahel Bölgesi'ndeki terör ve şiddet olaylarına dikkat çeken Bakan Dussey, "Sanki Türkiye'ye baktığımızda hiç terörle mücadele konularını yaşamamış gibi. Sizi çok tebrik ediyorum. Türkiye'nin büyük bir tecrübesi var. Burada diyalog, önemli olan. Bu önemli, Türkiye'nin desteğiyle bunu başarabiliriz. Umarım ki, birlikte çalışarak Sahel Bölgesi'nde istikrar ve barışı sağlayabiliriz ve bu vizyonu birlikte ileri götürürüz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapatmak yerine devir edilseydi?
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Aferin.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Aferin.
    Cevapla
  • 6542 2 yıl önce Şikayet Et
    dünya siyah tenlilerine allah yardım eylesin dünya beyaz tenlilerinin dünya siyah kıtaları ülkelerini her alanda teslim alan sömürgeci abd kanada nato rusya çin japonya daha nicesi zalimlere lanet olsun herkes bir bahaneyle avrupa iskandinav ülkeleri islam ülkelerine afrikaya dünya siyah ülkelerine zalimce çökmüşler
    Cevapla
  • Asım 2 yıl önce Şikayet Et
    Togo'yu tebrik ederim. Nerede bilmiyorum ama, Merak ettim, bir bütçe ayırırsam İnşallah oraya turistik bir seyahate gitmek isterim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!