Son dakika: Bloomberg'in S-400 iddiasına Rusya'dan yalanlamalar peş peşe!

Rusya Federal Askeri ve Teknik İş birliği Servisi, S-400 eğitim programı kapsamında Türkiye'de bulunan Rus personellerin ülkelerine gönderildiği iddialarını yalanladı.

Son dakika: Bloomberg'in S-400 iddiasına Rusya'dan yalanlamalar peş peşe!
Son dakika: Bloomberg'in S-400 iddiasına Rusya'dan yalanlamalar peş peşe!
GİRİŞ 03.06.2021 14:38 GÜNCELLEME 03.06.2021 14:38
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun S-400'lerin başında Türk personel bulunacak sözlerini çarpıtarak Rus teknikerleri ülkelerine gönderdi iddiasında bulunan Bloomberg'in yalanına Rusya yanıt verdi.

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi, Türkiye'de bulunan Rus S-400 uzmanlarının geri gönderilmesi iddialarını yalanlayarak "Daha önceden onaylanan takvime göre yapılacak" açıklamasında bulundu.

İDDİALARA RUSYA'DAN YALANMALA

Sputnik'e konuşan kurumun sözcüsü Valeriya Reşetnikova, "S-400 sözleşmesiyle bağlantılı olarak, Türkiye'de bulunan Rus teknik uzmanların dönüşü daha önce onaylanan takvime göre gerçekleştirilecek" dedi.

Bloomberg, ABD Başkanı Joe Biden’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la liderler zirvesinde bir araya gelmesinin öncesinde 'Türkiye'nin Rus uzmanları Biden’a sinyal göndermek için eve yolladığını' iddia etmişti.

KREMLİN DE YALANLADI

Konuya ilişkin Kremlin'den de bir yalanlama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'de bulunan S-400 uzmanlarının buradan önceden planlanmış olan takvim doğrultusunda geri dönmekte olduklarını belirtip 'uzmanların gönderildiği' şeklinde ifadeler içeren haberlerin doğru olmadığını kaydetti.

"Orada (Türkiye) bulunan uzmanlarımızın hepsi, planlı bir biçimde evlerine geri dönüyor, zira Türk personelin eğitimi ve işlerin devri konusundaki görevlerini tamamladılar. Dönüşleri önceden planlanmış olduğu gibi gerçekleşiyor” diyen Kremlin Sözcüsü, "Bunu bir eve gönderme veyahut kovma şeklinde yansıtmak, kesinlikle yanlış, hiç doğru değil” vurgusunu yaptı.

 

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 30
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD patroit vermiyor Fransa SAMP-T bizle ortak üretimden vazgeçti rusyadan S-400 alma ne yapalım yani bizim savunmamız conin insafına izninemi kaldı.Burada bizim yapacağımız hisar U hizmete girene kadar Ruslarla S-500 ortak üretimine bakmaktır.
    Cevapla
  • Sencer 2 yıl önce Şikayet Et
    S-400'den coni rahatsız oldu ama bizim hisar U hizmete girene kadar bizde Ruslarla S-500 ortak üretimini yapalım.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizler S400 den daha iyisini yaptığımız zaman muassır medeniyete ulaşmış olacağız. Beklemedeyiz tamam...
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruslarla S500 le S 600 yapıyoz itler..
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Biden Trump değil. başımıza baya bela olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!