Yunanistan'dan Türkiye sınırında tepki çeken uygulama! AB savunma istedi

Yunanistan'ın, mültecilere yönelik insanlık dışı muamelelerine AB'den de tepki geldi. Avrupa Birliği, Türkiye sınırına ses topu yerleştiren Atina yönetiminden savunma istedi.

Yunanistan'dan Türkiye sınırında tepki çeken uygulama! AB savunma istedi
Yunanistan'dan Türkiye sınırında tepki çeken uygulama! AB savunma istedi
GİRİŞ 03.06.2021 20:28 GÜNCELLEME 03.06.2021 21:15
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği Komisyonu, Yunanistan'ın göçmenlerin geçişlerini engellemek için Türkiye sınırına çok yüksek ses çıkaran "ses topu" yerleştirmesinden endişeli olduğunu ve Atina'dan konu hakkında bilgi istediğini belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Adelbert Jahnz, günlük basın toplantısında konuyla ilgili soruyu yanıtlarken, AB'nin dış sınırlarındaki altyapıdan üye ülkelerin sorumlu olduğunu hatırlattı.

Sınırlarda alınacak tüm tedbirlerin orantılı olması, temel haklara ve iltica hukukuna saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Jahnz, şunları söyledi:

"AB Komisyonu, ses topu adı verilen ekipmanın kullanıldığına yönelik haberlerden endişe duymaktadır. Görünüşe göre bu ekipman sınır geçişlerini caydırmak için kullanılıyor. AB Komisyonu, Yunanistan makamlarıyla irtibat halindedir. Kendilerinden bu konuda bilgi istedik."

"DİJİTAL BARİYER"

Türkiye-Yunanistan sınırında göçmenlerin geçişini engellemek için "dijital bariyer" kurulduğu açıklanmıştı. AB'nin sağladığı 3,7 milyar dolarla 200 kilometrelik sınırdan Avrupa'ya yasal olmayan yollardan geçişleri engellemek için son aylarda kurulan sistemin test edildiği belirtilmişti.

Kamera ve sensörlerin bulunduğu yapay zekayla çalışan gözetleme ağının olduğu sistem kapsamında, yapay zekayla çalışan yalan dedektörleri, sanal sınır koruma botları ve kameralar gibi güvenlik kontrolleri test edilmişti.

SİSTEM TEPKİ ÇEKİYOR

Yunan polisine ait zırhlı aracın üzerine kurulan ve "ses topu" olarak adlandırılan uzun menzilli akustik cihazdan Türkiye sınırına doğru sağır edici sesler gönderilebilecek sistem insan hakları savunucularının tepkisini çekiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 50
  • GÖKHAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Asıl tehlikeli olan lazer ile görüşü önleyen ışık bombalarıdır. AB bu gizli ses topu silahını ifşa ettiği için kızmıştır.
    Cevapla
  • SATRANÇ 2 yıl önce Şikayet Et
    AB bu sistem için Yunan'a para bile vermiştir. Danışıklı işler.
    Cevapla
  • Müslüman Kürt 1 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru
    Cevapla
  • Mavi48 2 yıl önce Şikayet Et
    Sihayla yok edelim
    Cevapla
  • Yalan yok 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Mülteci Kampı olmuş durumda ve Şimdi Yunanistan’a Mültecileri Salın gitsin bakalım gidebiliyor mu ???
    Cevapla
  • Muharrem Beşoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi len ordan kulaginimi çektin AB greklerin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti