ABD'den İsrail görüşmesi sonrası pişkin açıklama!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail Savunma Bakanı Gantz ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, "ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığı hakkında konuşma fırsatına sahip olduğum için çok mutluyum" dedi.

ABD'den İsrail görüşmesi sonrası pişkin açıklama!
ABD'den İsrail görüşmesi sonrası pişkin açıklama!
GİRİŞ 03.06.2021 20:42 GÜNCELLEME 03.06.2021 20:42
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ile bir araya geldi.

Görüşme öncesinde basına kısa bir açıklamada bulunan Blinken, bir hafta önce İsrail'de Gantz ile bir araya geldiklerini ifade ederek "Bugün bu görüşmeyi sürdürme, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığı hakkında konuşma, İsrail'in bu bağlamda sahip olduğu bazı ihtiyaçlar hakkında konuşma fırsatına sahip olduğum için çok mutluyum." dedi.

Blinken ayrıca Gazze ve orada yaşayan Filistinliler için insani yardım ve bölgeyi yeniden imar etme konusunda gereken çalışmaları da konuşacaklarını ifade etti.

Gantz da "Daha önce de konuştuğumuz gibi, İran ve Filistinlilerle yaşadığımız zorlukları ele almayı dört gözle bekliyorum. Gazze konusunda ise herkes için istikrar ve refah arıyoruz. Ve savunma bakanı olarak, inşa sürecinde ilerleme kaydetmekle güvenliği sağlama arasındaki kombinasyon benim için çok önemli." dedi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 254 Filistinli hayatını kaybetmiş, 1948 kişi yaralanmış, binlerce bina tamamen yıkılmış ya da kullanılamaz hale gelmişti.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 41
  • kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    kucucuk israil haritasina bakarak israil e karsi birsey yapilmiyor diyenler israil demek abd ab rusya ve hindistan demek hatta cinliler bile siyonlarin elinde sayilir kisacasi israil i yok etmek bu super guc devletler yuzunden hic kolay degil eninde sonunda israil yok olacak.
    Cevapla
  • ken 2 yıl önce Şikayet Et
    idiot usa
    Cevapla
  • Velhasıl-ı Kelam 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz de israilin itisiniz işte.
    Cevapla
  • Anadolu yüreği 2 yıl önce Şikayet Et
    ve mekeru ve mekerallah vellahü hayr-ül-makiriyn.... amenna ya hak
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 2 yıl önce Şikayet Et
    10 milyonluk terör devleti israil le köpeklik yapacak 83 milyon türkiye cumhuriyetine yada 1.5 milyar müslüman ülkesini takmayacak bu bizim ve müslümanların birliktesizliginden kaynaklanıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'