FBI'dan büyük tehlike uyarısı: 11 Eylül sonrası gibi

FBI Direktörü Christopher Wray, ülkenin maruz kaldığı çoğu Rusya kaynaklı 100 farklı fidye yazılımını araştırdıklarını belirterek, siber korsanlara karşı verilen mücadeleyi 11 Eylül terörist saldırıları sonrasında yürütülenlere benzetti.

FBI'dan büyük tehlike uyarısı: 11 Eylül sonrası gibi
FBI'dan büyük tehlike uyarısı: 11 Eylül sonrası gibi
GİRİŞ 04.06.2021 22:21 GÜNCELLEME 04.06.2021 22:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Wall Street Journal’e konuşan ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Wray, çoğu Rusya’daki bilgisayar korsanlarına uzanan yaklaşık 100 fidye yazılımının acil bir ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğunu belirterek, son yıllarda gelişme gösteren söz konusu suç ekosistemini bozmanın yollarını aradıklarını kaydetti.

FBI Direktörü Christopher Wray

Wray, siber saldırıların yoğunluğuna karşı verilen mücadeleyi 11 Eylül 2001 saldırıları sonrası ortaya çıkan mücadeleye benzeterek, "Birçok paralellik, çok fazla önemli nokta var. Önlemler üzerinde çok fazla odaklanıyoruz. Bu konuda sadece devlet kurumlarında değil, özel sektör ve hatta ortalama bir Amerikalı arasında paylaşılan bir sorumluluk var." ifadelerini kullandı.

Siber saldırıların istasyonlardaki benzin alımlarından hamburger etlerine kadar birçok alanda etkisini göstermeye başladığına işaret eden Wray, "Bu sorunun büyüklüğü, ülkenin kabul etmesi gereken bir boyuta ulaştı." değerlendirmesinde bulundu.

Wray, son bir yılda özel şirketlerden FBI’ya yapılan fidye yazılımlarıyla ilgili şikayetlerin üçe katlandığını vurgulayarak, ülkedeki petrol boru hattı Colonial Pipeline ile et üreticisi JBA firmasının yüzlerce kurbandan sadece ikisi olduğunu kaydetti.

Colonial Pipeline Co. petrol firmasına mayıs ayında düzenlenen siber saldırı nedeniyle ülkenin doğu kesiminde birkaç gün boyunca petrol akışı durmuş ve bazı eyaletlerde ciddi benzin sıkıntısı yaşanmıştı.

Petrol şirketinin, faaliyetlerine devam edebilmesi için bilgisayar korsanlarına 4,4 milyon dolar fidye ödemek zorunda kaldığı haberlere yansımıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • 432 2 yıl önce Şikayet Et
    alçaklar 11 eylülü yapanda bunu bahane edende sizdiz amaç çalıp çırpıp türk ülkelerinin birleşmesini engellemekti zengin kaynaklara konmaktı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi