Almanya'yı ayağa kaldıran skandal haber! Sağlık Bakanlığı'nın akıllara zarar planı...

Almanya Sağlık Bakanlığının geçen yıl temin ettiği kullanımı uygun olmayan maskeleri engellilere, sosyal yardım alanlara ve yaşlılara dağıtmayı planladığı ortaya çıktı.

Almanya'yı ayağa kaldıran skandal haber! Sağlık Bakanlığı'nın akıllara zarar planı...
Almanya'yı ayağa kaldıran skandal haber! Sağlık Bakanlığı'nın akıllara zarar planı...
GİRİŞ 05.06.2021 21:22 GÜNCELLEME 05.06.2021 21:39
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Der Spigel'deki habere göre, Bakanlık geçen yıl 1 milyar avroluk maske aldı. Bakanlığın sıcaklığa dayanıklılık testini yaptırmadığı ve bu nedenle maskelerin kullanılma uygun olmadığı belirlendi.

Bakanlığın buna rağmen işe yaramayan maskeleri yaşlılara, engellilere ve geliri olmayan sosyal yardım alan kişilere dağıtmak istediği ve böylece ödenen 1 milyar avronun çöpe atılmasını engellemeyi amaçladığı vurgulandı.

Haberde, Sağlık Bakanlığının söz konusu maskelerin dağıtımı konusunda Çalışma Bakanlığından dağıtım onayı istediği ancak Bakanlığın bunu vermediği aktarıldı.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn

"BU, İNSANLIK DIŞI UYGULAMADIR"

Almanya'da koalisyon ortağı olan Sosyal Demokrat Parti Lars Klingbeil, Sağlık Bakanlığını eleştirerek, "Bu süreç ileri gitmek anlamına geliyor ve insanlık dışı uygulamadır." dedi.

SPD'li Angelika Glöckner de Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın pandemi sırasında birçok hata yaptığını belirterek, "Spahn bunu kabul etmek yerine şimdi örtbas etmeye çalışıyor. Engelli insanlar kötü kararların uygulanabileceği kobaylar değildir." dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI İDDİALARI REDDETTİ

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise Spiegel'in iddiaları reddedildi.

Açıklamada, "Federal hükümet maskelerin imhasıyla ilgili herhangi bir karar vermedi. Bu bakımdan ilgili iddialar ve bu haberin dayanaklarını bilmiyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Maskelerin kalitesine çok dikkat edildiği vurgulanan açıklamada, "Bakanlık test prosedürlerinde eksiklik tespit edildiği sürece, ürünleri kabul etmedi ve onlar için bir ödemede bulunmadı." bilgisi paylaşıldı.

YORUMLAR 54
  • ssgg 2 yıl önce Şikayet Et
    dagittilar o makseleri ne planlamasi ortalik karismasin diye kiviriyorlar...cünkü banada geldi bi devletten kagit pahali olan maskeyi eczanelerden az bi miktara alabilirsin belgesi yollamislardi...bende dedim kendi kendime alman devleti yine bunu yapiyor ... bu dar gününde millitini düsünür olmus hemde devlete yük olan insanlari...var bunda bir bit yenigi dedim almadim
    Cevapla
  • mete 2 yıl önce Şikayet Et
    chp iktidarda olsa idi türkiyede insanlar sokaklardan atık maskeleri, toplayıp yıkayarak kullanmak zorunda kalırdı . kadir kıymet bilmeyen nankörlere lanet olsun
    Cevapla
  • Beylerbeyi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hah işte görün İnsan Haklarını! Paran varsa, ekonomilerine katkın varsa, vergi ödüyorsan ve Alman'san en öndesin! Diğerleri için muamele ortada! Para para para! Bu haber batı aşıklarına gelsin! Hemen gidin, tutan mı var...
    Cevapla
  • Gaddar 2 yıl önce Şikayet Et
    Hitler zihniyeti devam ediyor. Sakat ve enhlgellileri gereksiz görüyorlar. Bizim inancımıza göre özel insanlar.
    Cevapla
  • karagöz 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim düşündüğümü yapmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar