DSÖ danışmanından Çin'i zora sokacak Kovid-19 itirafı

DSÖ danışmanı Metzl Fox, kurumun resmi açıklamalarının aksine Çin'in Kovid-19'un kökenini örtbas etmeye çalıştığını iddia etti.

DSÖ danışmanından Çin'i zora sokacak Kovid-19 itirafı
DSÖ danışmanından Çin'i zora sokacak Kovid-19 itirafı
GİRİŞ 08.06.2021 09:53 GÜNCELLEME 08.06.2021 09:54

ABD'de yayınlanan bir programın canlı yayınına konuk olan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) danışmanı Metzl Fox, Kovid-19 ile ilgili itiraf gibi açıklamalar geldi.

Fox News'ta yayınlanan "America's Newsroom" isimli programda konuşan danışman, "Burada karşılaştığımız sorun DSÖ değil. Sorun şu ki, Çinliler bugüne kadar örneklerin yok edilmesi için büyük bir örtbas işlemine giriştiler" dedi.

Metzl, virüsün hayvanlardan insanlara doğal olarak bulaştığına inanmadığını vurgularken, Kovid-19'un Wuhan kentindeki bir viroloji laboratuvarından yanlışlıkla sızdığı teorisini savundu.

Sır ölüm: Çinli bilim insanı salgından önce koronavirüs aşısını bulmuşSır ölüm: Çinli bilim insanı salgından önce koronavirüs aşısını bulmuş

Kovid-19'un pandemi ilan edilmesinden birkaç hafta sonra Çinli Zhou Yusen isimli bilim insanının aşı için başvuruda bulunması ve bu bilim insanının sır ölümü, virüsün laboratuvar üretimi olduğuna dair kuşkuları iyice artırmıştı.

KOVİD-19'UN KÖKENİNE İLİŞKİN TARTIŞMALAR

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin ABD istihbaratının bir raporuna dayandırdığı 23 Mayıs'ta çıkan özel haberi, Kovid-19 salgınının ilk kaynağının Wuhan'daki laboratuvar olabileceğine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme getirmişti.

Haberde, ABD istihbaratının ilgili raporuna göre salgının kentte yayılmadan kısa süre önce Wuhan Laboratuvarı'nda çalışan 3 araştırmacının virüs ve mevsimsel grip belirtilerine benzer şikayetlerle hastalanıp hastaneye başvurduğu iddia edilmişti.

ABD Başkanı Joe Biden da 26 Mayıs’ta yaptığı yazılı açıklamada mart ayında istihbarattan Kovid-19'un kökenini araştırmalarını istediğini ve bu raporu Mayıs ayı başında eline aldığını bildirmişti.

Biden açıklamasında, "İstihbarat Topluluğundan, bizi kesin bir sonuca daha da yakınlaştıracak bilgileri toplama ve analiz etme çabalarını iki katına çıkarmalarını ve bunu bana 90 gün içinde rapor etmelerini istedim" ifadesini kullanmıştı.

Önceki Trump yönetimi, pek çok kez virüsün yayılmasından dolayı Pekin'i suçlamış, ABD istihbaratının geçen yılın sonunda yayınlanan raporunda virüsün Wuhan'daki laboratuvardan çıkmış olabileceğine ilişkin bulgulardan bahsedilmişti.

Çin yönetimi söz konusu iddiaları kesin bir dille yalanlarken, Dünya Sağlık Örgütünden konuyu araştıran bir heyet de virüsün söz konusu laboratuvardan yayıldığı iddialarının gerçekçi olmadığı sonucuna ulaştıklarını açıklamıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar