İngiltere de Afrin'deki saldırıyı kınadı, PKK demedi

İngiltere, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'de bir hastaneye düzenlenen ve 14 sivilin yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı. İngiltere'nin açıklamasında ABD gibi saldırı gerçekleştiren terör örgütü YGP/PKK'nın ismini anmaması dikkat çekti.

GİRİŞ 14.06.2021 18:06 GÜNCELLEME 14.06.2021 18:06

İngiltere'nin Suriye Özel Temsilciliğince, Afrin'deki hastane saldırısına ilişkin Twitter'dan yapılan açıklamada, "Hastaneler, siviller ve yardım görevlileri hedef değildir. İngiltere, Suriye'nin kuzeyinde sükunet çağrısında bulunuyor ve tüm tarafları mevcut ateşkes anlaşmalarına uymaya davet ediyor." ifadesi kullanıldı.

Son dakika: ABD'den Afrin'deki 'barbar' saldırıya kınama!ABD'den Afrin'deki 'barbar' saldırıya kınama!

İngiltere'nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Devlet Bakanı James Cleverly de saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, şiddetin durması gerektiğini belirterek, "Tüm tarafların mevcut ateşkes anlaşmalarına uyması gerekiyor. Tıbbi tesisler, yardım görevlileri ve masum siviller hedef değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Terör örgütü YPG/PKK'nın sivillerin tedavi gördüğü hastaneye Tel Rıfat'tan düzenlediği saldırıda, aralarında bir bebeğin de bulunduğu 14 sivil hayatını kaybetmiş, 32 sivil yaralanmıştı.

YPG/PKK'nın 6 yıl boyunca işgal ettiği Afrin, Zeytin Dalı Harekatı'yla terörden arındırılmıştı. Ancak terör örgütü, ilçenin güneydoğusundaki Tel Rıfat'ta varlığını sürdürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi