Fransa Afrin'deki hastane saldırısını 'failinden bahsetmeden' kınadı!

Fransa, terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'de bir hastaneye düzenlediği ve çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği saldırıyı "failinden bahsetmeden" kınadı.

Fransa Afrin'deki hastane saldırısını 'failinden bahsetmeden' kınadı!
Fransa Afrin'deki hastane saldırısını 'failinden bahsetmeden' kınadı!
GİRİŞ 14.06.2021 20:51 GÜNCELLEME 14.06.2021 20:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Afrin’deki Şifa Hastanesine düzenlenen ve aralarında sağlık personeli ile hastaların da bulunduğu çok sayıda sivilin ölümüne yol açan bombalamaların en şiddetli şekilde kınandığı vurgulandı.

Kurbanların ailelerine başsağlığı dilekleri iletilen açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) 2286 sayılı kararında özellikle belirtilen sağlık personeli ve altyapısının korunması zorunluluğuna dikkat çekildi.

"Saldırıların sorumluları açığa çıkarılsın"

Açıklamada, “Fransa, uluslararası insani hukukun pervasızca ihlal edildiği bu saldırının sorumlularının açığa çıkarılması çağrısında bulunuyor” sözleri kullanıldı.

Hastanenin konumunun tüm taraflara iletildiği kaydedilen açıklamada, Fransa’nın uluslararası insani hukuku ciddi şekilde ihlal edenlerin cezasız kalmalarına karşı mücadeleye desteğini sürdürdüğü aktarıldı.

Açıklamada, saldırının failine ise değinilmedi.

Olay

Terör örgütü YPG/PKK'nın sivillerin tedavi gördüğü hastaneye Tel Rıfat'tan düzenlediği saldırıda aralarında bir bebeğin de bulunduğu 14 sivil hayatını kaybetmiş, 32 sivil yaralanmıştı.

YPG/PKK'nın 6 yıl boyunca işgal ettiği Afrin, Zeytin Dalı Harekatı’yla terörden arındırılmıştı ancak örgüt, ilçenin güneydoğusundaki Tel Rıfat'ta varlığını sürdürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Velhasıl-ı Kelam 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu saldırının sorumlusunu arıyorsanız aynaya bakın ikiyüzlü adi batı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi