Avrupa devinden dikkat çeken PKK kararı! 'Ülkede 14 bin 500 üyesi var' deyip duyurdular...

Son dakika haberi: Almanya iç istihbaratı yayımladığı raporda, terör örgütü PKK'yı şiddet kaynağı olarak tanımladı.

Avrupa devinden dikkat çeken PKK kararı! 'Ülkede 14 bin 500 üyesi var' deyip duyurdular...
Avrupa devinden dikkat çeken PKK kararı! 'Ülkede 14 bin 500 üyesi var' deyip duyurdular...
GİRİŞ 17.06.2021 06:54 GÜNCELLEME 17.06.2021 06:57
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatının 2020 Raporu'nda terör örgütü PKK'nın karanlık yüzü bir kez daha ortaya kondu.

AA'nın haberine göre, İçişleri Bakanı Bakanı Horst Seehofer tarafından kamuoyuna tanıtılan ve Anayasayı Koruma Teşkilatınca hazırlanan 420 sayfalık raporda, şiddetin PKK'nın stratejik bir seçeneği olmaya devam ettiği vurgulandı.

PKK'nın Almanya'daki en büyük yabancı aşırılık yanlısı grup olmaya devam ettiği belirtilen raporda, terör örgütünün Almanya'da kendi açısından gerekli görmesi durumunda şiddet uygulayabilecek durumda olduğuna işaret edildi.

Terör örgütü PKK'ya 12 sayfa ayrılan raporda, eli kanlı örgütün Almanya'da 14 bin 500 üyesi bulunduğu, 16,5 milyon avro yardım ve haraç topladığı ifade edildi.

Raporda, 2013'ten bu yana Almanya'dan PKK'ya katılmak üzere 290 kişinin Türkiye, Kuzey Irak ve Suriye'nin kuzeyine gittiği aktarılarak, bunlardan 32'sinin öldüğü ve 150'sinin de Almanya'ya geri döndüğü kaydedildi.

Terör örgütü PKK'nın Almanya'da gençlerin beyinlerini yıkadığı vurgulanan raporda, örgütün sosyal medyayı aktif kullanarak örgüte militan devşirme peşinde olduğu belirtildi.

İstihbarat raporunda, Almanya'da "sözde festival" adı altında düzenlenen etkinliklerin, terör örgütünün propagandasını yayma ve militanları arasındaki kaynaşmayı sağlaması için yapıldığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    tüm avrupa ülkelerinde dernrkler,vakıflar kurmuşlar, hatta Türkiye'den giden suriye kürtleri ait ödüyorlar. dernekler 15 temmuzdan önce ülkemize geldiler. Türkiye bölünecek hesabı yapmışlar. bu dediklerim yalansa gidin çok samimi olduğunuz kürtlere sorun. fazlasıyla soyleyecekler.
    Cevapla
  • Dost 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada kürt kökenli olan bütün işletmeciler haraç veriyor yada para pkk san iş yeri açıyor kar yarı yarıya çalışıyor aslında bunların isimleri ortaya konmalı ki halkımız alışveriş yapmasın
    Cevapla
  • Drachen 1 2 yıl önce Şikayet Et
    PKK nın en büyük ortağı Almanlardır. Almanların arkasından Hollanda,Belçika ve Fransa gelir. Avrupanın uyuşturucu ve İnsan ticareti trafiği bunlar sayesinde yapılır. Milyarlarca euro dönüyor bu işten ondan dolayıda PKK ne yaparsa yapsın dokunmazlar.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada yasiyorum her 5 doguludan 4’u pkk’ya destek icin her yil para veriyor burada 14 bin uyesi var lafi hikaye.Hepiside evini yatirimini turkiyeye yapiyor.Pkk para vermeyen Kurdu Avrupada barindirmaz.Pkknin oldugu ulkelerde zaten ulkelerin kendileri destekliyor.
    Cevapla
  • Ömer Güngör 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir şikayet değil. Örgütün faaliyet raporu.yetersizler daha çok desteklemeliyiz diyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!