DSÖ'den korkutan baskın varyant uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ilk olarak Hindistan'da görülen Delta varyantının dünya genelinde baskın tür olmaya başladığını duyurdu. Varyantın, ilk kez İngiltere'de görülen Alfa varyantına göre yüzde 65 daha bulaşıcı olduğu tespit edildi.

DSÖ'den korkutan baskın varyant uyarısı
DSÖ'den korkutan baskın varyant uyarısı
GİRİŞ 19.06.2021 12:01 GÜNCELLEME 19.06.2021 12:07
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Dünya genelinde koronavirüse karşı aşılama ve tedavi çalışmalarına yönelik faaliyetler hızla devam ediyor. Aşılama çalışmalarının hızlandığı günlerde, bazı ülkelerde vaka sayılarının artış göstermesi dikkat çekici oldu. Özellikle Hindistan'dan yayılım gösteren ve Delta varyantı olarak bilinen tür hakkında Dünya Sağlık Örgütü'nden açıklama geldi.

ALFA VARYANTINA GÖRE YÜZDE 65 DAHA BULAŞICI

Koronavirüs salgınına karşı yürütülen çalışmalarda, Delta Varyantının genetiğine ve bulaşıcılığına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor.

İngiltere'de yapılan bir araştırmada yeni vakaların yüzde 99'unu Delta varyantı oluşturduğu tespit edildi. İngiltere Sağlık kurumu, Delta varyantının, ilk kez İngiltere'de görülen Alfa varyantına göre ev içinde yüzde 65 daha bulaşıcı olduğunu ve gençlerde daha sık görüldüğünü açıkladı.

DSÖ UYARDI

DSÖ'den bilim insanları, Delta mutasyonunun daha bulaşıcı olduğunu ve bu yüzden baskın varyant haline geldiğini söylüyor. Özellikle aşılamaların da yapıldığı bölgelerde zaman zaman yaşanan artışın, Delta Varyantına bağlı olduğu ifade edildi.

Aşıların varyanta karşı etkinliğini belirlemek içinse daha fazla veriye ihtiyaç olduğunu belirtiliyor.

YORUMLAR 11
  • serhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Gama varyantının çok daha korkunç. Aha inanmıyorsanız dayıya sorun. Dayı doğrumu?
    Cevapla
  • vatanımm 2 yıl önce Şikayet Et
    yoo biz korkmuyoruz siz öyle sanıyorsunuz dsö
    Cevapla
  • Ahmed.müdür 2 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE neden hala D,sö.ye üyeligini sonlandırmıyro acaba.?
    Cevapla
  • Çinar 2 yıl önce Şikayet Et
    Dsö hala dünya bu terrorist ela başısına inaniyor insanliği yok etmek için oğraşan ürgüt bu
    Cevapla
  • nik 2 yıl önce Şikayet Et
    küreselci dsö artık milletler uyandı arkndaki güçleri biliyor devletimizinde bir an önce uyanması lazım bunda hergün covit verisi açıklanmasın artık aşılar boşuna yapılıyor ve ilerideki sonuçları bilinmiyor aklı selim bilim insanları bunu çekinmeden söylüyor derhal normale dönmez isek ülkemiz iflas edecek domuz gıribi yalanını hatırlayın dsö özürdilemişti oyun büyük bizim ozaman aklıselim sağlık bakanımız buna müsade etmedi aşı bile almadı aklınızı kullanın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak