BioNTech aşısı kısırlık yapar mı? Araştırma sonuçları açıklandı

mRNA tabanlı BioNTech ve Moderna aşısının kısırlık yaptığına dair iddialar çürütüldü. ABD'de yapılan araştırmada, çift doz aşıdan sonra sperm sayısında ve kalitesinde azalma yerine artış belirlendi.

GİRİŞ 20.06.2021 11:53 GÜNCELLEME 21.06.2021 14:59
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

ABD'de, mRNA tabanlı Moderna ve BioNTech Kovid-19 aşıları üzerinde yapılan araştırmanın sonuçları yayımlandı.

Söz konusu araştırmayla "Koronavirüs aşısı kısırlık yapıyor mu?" tartışmasına son nokta konuldu.

Bu aşıları olan hiçbir genç erkekte sperm sayısında ve kalitesinde azalma görülmedi.

Tam tersine, çift doz aşıdan sonra sperm sayısında ve kalitesinde artış belirlendi.

Yani aşının kısırlık yapmadığı gibi bu konuda olumlu etkisi olduğu da belgelendi.

Prof. Dr. Güner Sönmez de attığı tweetle bu duruma dikkat çekti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 71
  • 3442 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar bnlar 2lem kisirlik felan bos boyle durumda devleti curutmeye calisilan birileri anlatsan anlamazlar cigere uasamayan kedi mundar der ha de şu var insan dogdugu aydan kizamik cicek taki ilkokul bitenekadar bunlarda kisir yapiyordu ozamn dunya nufusu neden cogaldi yapin arkadas asinizi bitsin istemiyorsanizda gidin akil verenle yasayin ozamn
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu aşının yapamadığı bir şey var mı acaba ? Yakında dile gelip konuşur. Belki kellere de çözüm bulur, cücelerin boyunu uzatır, evlenemeyenleri de evlendirir
    Cevapla
  • Polatlılı 2 yıl önce Şikayet Et
    2009 da da domuz gribi vardı. Onun aşısı için de aynı şeyi şöylediler kısırlık yapar diye. Çok şükür çocuğumuz oldu. Bunu şunun için söylüyorum içtiğimiz ilaçların yüzde doksanı yabancı öyle bir şey olsa adamlar ilaçlarla bize gereğini yaparlar. Zaten gdo lu ürünlerle bunu yapıyorlar. Bu arada ilk doz aşımı oldum. Korkum yok sonuçta her canlı ölümü tadacaktır. Herkese sağlıklı mutlu huzurlu günler dilerim.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bizdeki bazı tipler bu devirde hala buna inanıyor (kısırlık yaptığına) gerekçeye bak. avrupada aşı yaptırmaya gelen bayanlara hamile kalmayı düşünüyormusun diye soruyorlarmış. farzedelim soruyorlar bunuda belirli bir süre yeterli test olmadığı için her ihtimali göz önüne alarak hamilelere aşı yapmıyorlar o da embriyo için ama bizim tipler bu soruyu aşıdan sonra kısırlık yapıyor algılıyor.
    Cevapla
  • Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    Başımızdan geçen gerçek bir olay . 70 yaşında bir teyze nin akrabaları nın bir kısmı aşıyı aynı burada yazılanlarda olduğu gibi kötüleyerek aşı olmasını engelledi. Teyze aşıyı reddeden akrabaları tarafından korona bulaştırıldı ve vefat etti. Vefatından önce kendilerine zor bakan bir yaşlı aileye bulaştırdı ve o yaşlı aile bakıma muhtaç kaldı. Teyzenin Aielesi ikiye bölündü ve birbirleri ile konuşmuyorlar. Bu gerçek bir hikaye.
    Cevapla
  • Eden Bulur. 2 yıl önce Şikayet Et
    he he..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi