Filipinler'den aşı olmayanları hapse atma girişimi

Koronavirüs pandemisini en ağır geçiren Asya ülkelerinden olan Filipinler'de Devlet Başkanı Duterte, aşı merkezlerini doldurmayan yurttaşlarına "Tercihinizi yapın, ya aşı olursunuz ya da sizi hapse atarım" diye seslendi.

Filipinler'den aşı olmayanları hapse atma girişimi
Filipinler'den aşı olmayanları hapse atma girişimi
GİRİŞ 22.06.2021 13:57 GÜNCELLEME 22.06.2021 15:01
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Tartışmalı açıklamaları ve icraatlarıyla gündemden düşmeyen popülist liderlerden olan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, koronavirüs aşısı olmayı reddedenlere demir parmaklıkların ardını gösterdi. 

HAPİS İLE TEHDİT ETTİ

Filipinler'in toplam 1 milyon 364 binden fazla vaka ve 23 bin 749 ölümle pandemiyi en ağır geçiren Asya ülkeleri arasında yer almasına rağmen aşılama merkezleri boş kalırken, Duterte, televizyondan halka "Tercihinizi yapın, ya aşı olursunuz ya da sizi hapse atarım" diye seslendi. 

Devlet Başkanı, "Beni yanlış anlamayın, bu ülkede bir kriz var. Hükümete kulak vermeyen Filipinliler yüzünden çileden çıkıyorum" diye konuştu.

ZORUNLU DEĞİL, GÖNÜLLÜ

Daha önce Filipinler sağlık yetkilileri, yurttaşlara aşı olmaları çağrısı yaparken bunun zorunlu değil gönüllü bir uygulama olduğunu dile getirmişti.

2.1 MİLYON KİŞİYE TAM AŞILAMA

20 Haziran itibarıyla Filipinler'de iki dozluk tam aşılama olanların sayısı 2.1 milyonda kaldı. Oysa 110 milyon nüfuslu ülkede hükümetin hedefi bu yıl 70 milyon kişiye aşı yapmak. Pandemiyle mücadele sıkı önlemler uygulayan Duterte, okulları açmama kararında da ısrar ediyor. 

 

YORUMLAR 9
  • tekin 2 yıl önce Şikayet Et
    küresel güçler tüm insanlığı kullanmak için iyi bir yol buldu. corona
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi halkını zorla denek yapmaya çalışıyor zavallı
    Cevapla
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Diktatörlük kimin emrinde bunlar
    Cevapla
  • Demir Ersoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın politikalarını beğeniyorum uyuşturucu satıcısı 3500 kaili öldürttü ülkesin de uyuşturucu ticareti satışı sıfıra yaklaştı bu kadar basit bir kaç bin satıcıyı öldürürsen milyonlarca insanı kurtarırsın bunu her ülke yapmalı
    Cevapla
  • Asiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Despot diktatör
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!