Rusya'dan Suriye'de kritik hamle! İlk kez yaptı

Son dakika haberi: Rusya Suriye’deki Hmeymim Hava Üssü’ne ilk kez hipersonik Kinjal füzelerini taşıyan iki MiG-31K savaş uçağı konuşlandırdı.

Rusya'dan Suriye'de kritik hamle! İlk kez yaptı
Rusya'dan Suriye'de kritik hamle! İlk kez yaptı
GİRİŞ 26.06.2021 06:35 GÜNCELLEME 26.06.2021 07:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan gazetecilere yapılan açıklamaya göre bugün Rus hava ve deniz kuvvetlerinin daimi görev güçleri Akdeniz’de ortak tatbikata başladı.

Tatbikat kapsamında Hmeymim Üssü’ne yeni hipersonik Kinjal füzelerini kullanabilen iki MiG-31K uçağı gönderildi.

MiG-31K uçaklarından birinin mürettebat komutanı, uçakların Suriye’deki eğitim amaçlı görevler icra edeceğini belirterek, şunları söyledi: 

"Üsteki yeni uçuş pisti rahatlık sundu, yumuşak bir iniş oldu. İniş sistemleri ve hava üssü hem basit hem de zorlu hava koşullarında gece ve gündüz görevlerin yerine getirilmesini sağlıyor."

RUS DENİZ VE HAVA GÜÇLERİNDEN, SÜPERSONİK UÇAKLARIN EŞLİĞİNDE AKDENİZ'DE DEV TATBİKAT

Rus donanmasının, hava güçleri ile Akdeniz’de gerçekleştirdiği ortak tatbikata ülkenin Karadeniz Filosu’nda yer alan kruvazörler, fırkateynler ve denizaltıların katılacağı biliniyor.

Rus ordusunun açıklamasına göre tatbikatlarda, Moskva kruvazörü ile Admiral Essen ve Admiral Makarov fırkateynleri dahil beş savaş gemisi yer alacak.

Moskva, Rusya’nın Karadeniz Filosu’nun amiral gemisi ve en başta Sovyet donanma güçleri tarafından denize indirilmişti. Söz konusu savaş gemisi, 1990’larda çok kapsamlı bir yenileme sürecine alındı ve 2000’de yeniden donanma güçleri içinde yerini aldı.

Tatbikatlar sırasında söz konusu savaş gemilerine bir çift supersonik MiG-31K uçağı eşlik edecek. Bu supersonik uçakların asıl konuşlanma yerleri, Rusya’nın Suriye’deki Hmeymim üssü.

Bunun yanında Rus güçlerinin Akdeniz’in doğusundaki tatbikatları, İngiltere’nin HMS Queen Elizabeth uçak gemisinin de aynı bölgede tatbikatlar gerçekleştirdiği bir dönemde gerçekleşiyor. Uçak gemisine, diğer savaş gemilerinin yanında nükleer bir denizaltı ile ikmal gemileri eşlik ediyor.

YORUMLAR 6
  • Uzman Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya tarihinde ABD+Rus birbirlerine tek kurşun sıkmamis. Suriye'de Libya'da ortaklaşa hareket ediyorlar. NATO'nun şemsiyesi sağlam değil. İslanmamak için uğraşıyoruz
    Cevapla
  • rusya disari 2 yıl önce Şikayet Et
    ondan sonra natoya kız türkiyeye söylen. füzelerinin suriyede ne işi var?
    Cevapla
  • öldürün 2 yıl önce Şikayet Et
    esed idlibe günlerdir bomba yağdırıyor. esedin bütün uçaklarının vurulması lazım. suriyedeki tüm uçaklar esed uçağıdır. hepsini vurun. esedi öldürün. öldürmediğiniz sürece o köpek suriye halkını katletmeye devam edecek.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Santana??
    Cevapla
  • Şereflikoçhisarli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakmayın düşmancık oynadığına rusyanin akdenize suriyeye yerleşmesine ortam hazırlıyan abd denen şeytandır.maksadida türkiyeyi engellemek.
    Cevapla
  • Misaki-Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?