BioNTech kanser aşısında Faz 2 aşamasına geçti

Koronavirüs salgınından önce kanser tedavisi üzerine çalışan BioNTech, deneysel kanser aşısının Faz-2 denemelerine başladı. Kanser aşısı 3. ve 4. evredeki hastalara uygulanacak ve bu hastaların ilerlemeleri takip edilecek.

BioNTech kanser aşısında Faz 2 aşamasına geçti
BioNTech kanser aşısında Faz 2 aşamasına geçti
GİRİŞ 26.06.2021 12:15 GÜNCELLEME 26.06.2021 12:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dünyanın ilk Kovid-19 aşısını üreten ve koronavirüs salgınından önce kanser tedavisi üzerine çalışan BioNTech, deneysel kanser aşısının Faz-2 denemelerine başladı.

Aşının ağır cilt kanseri vakaları için bir tedavi olarak ne kadar iyi çalıştığı ölçülecek. Bilim insanları Özlem Türeci ile Uğur Şahin, koronavirüs salgınından önce mRNA bazlı kanser tedavisi üzerinde çalışıyorlardı.

Kovid-19 aşısından sonra hedefleri 2023'e kadar kanser ve MS aşısı geliştirmek oldu. Veriler kanser aşısının klinik araştırmada ilerlemek için yeterince güvenli olduğunu gösterdi.

Deneysel kanser aşısı da Covid-19 aşısı gibi hastanın bağışıklık sistemine kanserle nasıl savaşılacağını öğretmek için mRNA teknolojisine dayanıyor. Ancak kanser için bir aşıyı test etmekle bulaşıcı bir virüs arasında önemli farklar olduğu belirtiliyor.

Kanserin Kovid-19'dan farklı değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Türeci, kanserin mevcut salgından daha kötü bir küresel sağlık tehdidi olduğuna dikkat çekti.

Kanser aşısı sağlıklı kişilerde test edilmeyecek, onun yerine 3. ve 4. evredeki hastalar aşılanacak ve ilerlemeleri takip edilecek.

Kovid-19 aşısında olduğu gibi mRNA bazlı kanser aşısı sağlıklı kişilerde tespit edilmeyecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İNŞALLAH başarılı olursunuz,ve devamında da inşallah ms (emes) aşısınıda bulup uygularsınız.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    son aylarda duyduğum tek güzel haber umarım ki en kısa sürede garibanlar için bir umut ışığı olsun rabbim yardımcın olsun
    Cevapla
  • can. 2 yıl önce Şikayet Et
    Ha gayret.milyonlarca insani bu lanet hastalik tan kurtarin. rabbim yar ve yardimciniz olsun. ALLAH sizden razi olsun. kac insanin yuvasi yikildi bu lanet kanserden.
    Cevapla
  • Ceziri 2 yıl önce Şikayet Et
    Gençlere mrna aşısı yapılıyor ama bunlar bir kaç yıl içinde ölümler fazlalstiginda bunlar aşıdan olduğu belli olmayacak!
    Cevapla
  • Başğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerden biliyorsun oturduğun yerden konuşup duruyosun sen bulsaydın madem
    Cevapla
  • Ziya 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu iki insanın proje olduğunu düşünüyorum. Kim ne derse desin.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Öyle mi Başğan? Dur ben sana BioNTech firmasının sahipleri kimler söyliyeyim. Andreas Strüngmann ve Thomas Strüngmann adında ikiz yahudi kardeşler. Git Tageschau’un 2020’de yaptığı haberi oku bakalım Almancan varsa. Kalkmışlar bu iki projeye seviniyor Allah’ın cahilleri
    Cevapla
  • Başğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Atma ziya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık