Coğrafyayı temelden değiştiren gelişme: Artık 5 okyanus var!

Dünyada bilinen 4 okyanus olduğu kavramı kısa bir süre önce 5. okyanusun resmi olarak kabul edilmesi ile değişti.

Coğrafyayı temelden değiştiren gelişme: Artık 5 okyanus var!
Coğrafyayı temelden değiştiren gelişme: Artık 5 okyanus var!
GİRİŞ 28.06.2021 09:34 GÜNCELLEME 28.06.2021 09:34

3/4'ü sularla çevrili dünyamızda bugüne kadar 4 tane okyanusun olduğu biliniyordu. Bunlara, Atlantik, Pasifik, Hint ve Arktik Okyanusları isimleri verilirken, bu sıralamaya bir yenisi daha eklendi.

National Geographic Topluluğu, Antarktika etrafındaki Güney Okyanusu’nu resmi olarak kabul ederek 5. okyanus olarak tanımış oldu.

5'İNCİ OKYANUS EKLENDİ

Buzlu kıta etrafındaki bu soğuk sular, bilim insanları tarafından 100 yıldır ayrı bir okyanus olarak değerlendirilse de, kamuoyu 5. okyanusu bu tanıma kararına kadar bilmiyordu.

Ancak National Geographic Topluluğu, 8 Haziran Dünya Okyanus Günü’nden itibaren bu okyanusun dünya haritalarında tanınacağını açıkladı.

"GÜNEY OKYANUSU"

National Geographic internet sitesinden yapılan açıklamada, “Güney Okyanusu uzun bir süredir bilim insanlarınca tanınıyor. Ancak uluslararası bir mutabakat olmaması nedeniyle, bir de bu okyanusu tanımamıştık. Bunun eğitimde etkileri olacak. Öğrenciler okyanuslar hakkındaki bilgileri, okyanusların adına ve bölgesine göre öğreniyor. Güney Okyanusu’nu dahil etmediğinizde, bu okyanusun özelliklerini ve önemini de anlamıyorsunuz” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...