Hindistan için gerçek ölü sayısını açıkladı

İngiliz bilim insanları, ölümcül delta varyantının çıktığı Hindistan için korkunç bir açıklama yaptı. Resmi rakamlara göre 400 bine yakın kişinin virüs nedeniyle ölen ülkedeki gerçek vefat sayısının 2 milyon olabileceğini açıkladı.

Hindistan için gerçek ölü sayısını açıkladı
Hindistan için gerçek ölü sayısını açıkladı
GİRİŞ 28.06.2021 16:27 GÜNCELLEME 28.06.2021 16:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor.

Yaklaşık 4 milyon kişinin canına mal olan virüs ortaya çıkan mutasyonlar ile pek çok ülkede pandemi tedbirlerinin geri gelmesine neden oldu.

Bu varyantlar arasında en ölümcül olanı olarak nitelendirilen deltanın ana vatanından ise çok konuşulacak bir haber geldi.

Londra'daki Middlesex Üniversitesi'nde görev alan bilim insanları ülkedeki gerçek ölüm sayısının resmi rakamın 5 katı yani 2 milyon olabileceğini açıkladı.

Middlesex Üniversitesi'nde matematikçi olan Murad Banaji, bu sonuca popülasyonda antikorların varlığını gösteren seroloji testlerine ait verileri kullandığı modellemesi ile ulaştığını belirtti.

Son günlerde gerçek vaka sayısını açıklamadığı iddiası ile eleştirilen Hindistan ile ilgili benzer bir açıklama ABD'den de geldi.

Washington Üniversitesi Sağlık Metrikleri ve Değerlendirme Enstitüsü'ndeki bilim insanları tıpkı İngiliz meslektaşları gibi ölü sayısının resmi rakamlardan daha yüksek olabileceğinin altını çizdi.

Buna göre, yetersiz test nedeniyle Hindistan'ın vakaların yalnızca yüzde 3 ila 5'ini tespit edilebiliyor..

Geçtiğimiz haftalarda New York Times'ta yayınlanan bir araştırmada ise ülkedeki virüse bağlı gerçek ölü sayısının 1.6 milyon olabileceği bilgisi yer almıştı.

Hindistan hükümeti son dönemde Delta varyantı ile artan vaka ve ölüm sayılarını saklamak ile sıklıkla suçlanıyor.

YORUMLAR 1
  • reisEmir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanki İngiliz Bilim adamlarının umurunda Hindistan'daki vefat sayısı, sadece insanları daha fazla korkutup aşıya ve evlere hapsetmeye zorlamak derdiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!