Alman DW'den Kanal İstanbul karalaması

Almanya menşeli Deutsche Welle'nin Türkiye üzerinde çalıştığı manipülasyonları sürüyor. DW'nin bu yoldaki son hedefi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı, asrın en önemli projelerinden biri olan Kanal İstanbul.

Alman DW'den Kanal İstanbul karalaması
Alman DW'den Kanal İstanbul karalaması
GİRİŞ 29.06.2021 09:35 GÜNCELLEME 29.06.2021 09:42
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Alman Deutsche Welle platformu, Türkiye karşıtlığıyla ve Türkiye aleyhtarı manpülatif haberleri ile tanınıyor. Özellikle Türkiye'nin önemli projelerinin karşısında devamlı olarak Türkiye'nin karşısında yer alan haberlere imza atan DW, bu sefer de Kanal İstanbul'u hedef aldı.

Sosyal medya üzerinden video yayınlayan medya kuruluşu, hazırladığı videoyu kanalın İngilizce yayın yapan hesabından yayınladı.

KİRLİ ALGI ÇALIŞMASI

Proje kapsamında ağaç katliamının yapılacağını iddia eden DW, "Hükümet İstanbul'u adaya çevirecek, on binlerce insan yerinden edilecek" ifadelerine yer verildi.

"Erdoğan'ın rüyası bir çevre kabusu" ifadelerini kullanan Alman DW, "Kanal İstanbul, içme suyunu kirletebilir, deniz ekosistemine zarar verir" gibi yetkililer tarafından çokça kez yalanlanan ve aslı astarı olmayan iddiaları da kullandı.

Videoda görüşlerine yer verilen İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doğanay Tolunay da DW ile benzer ithamlarda bulunarak, "Sadece Sazlıdere Barajı tamamen yok olacak. Terkos Gölü'nü besleyecek dereler kesilecek." dedi.

BAKAN'IN YALANLADIĞI İDDİA YENİDEN GÜNDEMDE

DW ayrıca Kanal İstanbul'a, başta mega kentte yaşayan çoğunluk olmak üzere ülkede yaşayan pek çok kişinin karşı olduğunu iddia ederek "Coğrafya sonsuza kadar değişecek" dedi.

Konuya ilişkin geçtiğimiz hafta katıldığı canlı yayında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Anket yapıyoruz. Kanal İstanbul, yüzde 48 fayda sağlar diyor, yüzde 42’si de zarar verir diyor. Yüzde 10’u da ne yarar verir, ne zarar verir diyor. Teknik bir konuyu kötü siyasetine alet eden bir kesim var maalesef. Son derece gelir getirecek bir şey." demişti.

Kanal İstanbul 12 yılda maliyetini çıkaracakKanal İstanbul 12 yılda maliyetini çıkaracak

DW'NİN TÜRKİYE'DEKİ YAPILANLARA KARŞITLIĞI

DW'nin uyguladığı Türkiye karşıtlığı bir ilk olmadı. Daha önce de pek çok kez Türkiye'nin yapmaya hazırlandığı projelere karşı olumsuz yönde ses çıkartan Alman medya kuruluşu, Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'a, İstanbul Havalimanı'na ve ülkede yapılan pek çok mega projeye karşı yönde oldukları görüşünü; gerek Türkçe gerek yabancı dillerdeki yayınlarında açıklamışlardı. 

YORUMLAR 94
  • MiSaFiR 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişten Aldığımız Ders : Hiç AKLIMIZ OLMASA dahi, bunların dediklerinin aksini yapsak bile YETERLİDİR !!!
    Cevapla
  • Abbas 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu DeWe ülkemizi ne kadar da çok seviyor. Bu sevgi insanın gözlerini yaşatıyor.
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkemizde bu dw at koşturuyor bizde onlatır ülkesinde onlara muhalefet haber yapalım bakalım o zaman ne yaparlar bize. Ne bunlardaki cesaret anlamadım arkadaş
    Cevapla
  • Mustafa Levent 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanal İstanbul, mandacılara karşı verilecek en doğru projedir. 70'li yıllarda sağ-sol kamplaşması ile, 80'li yıllarda şer güclerin emrindeki askerler ile, 90'lı yıllarda alevi-sünni çatışmasını körüklemek ve türk-kürt ayırımına destek vererek pkk'ya açık destekle ülkemizin gelirlerini silaha, topa, tüfeğe harcatarak gücümüzü düşürmenin hesaplarını yapıyorlar. Ne yazık ki bu oyun yıllardır açıkca oynandığı halde göremeyen türk-kürt kardeşlerimiz vardır.s
    Cevapla
  • Namyelüs 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya bizim iyiliğimizi ister mi? Bir yerleri acıdığına göre çok doğru bir iş yapılıyor demektir.'Misafir' rumuzuyla yazana;bu ülkede misafir misin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!