Mahmut Abbas'tan İsrail'le normalleşen Arap ülkeleri çıkışı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bazı Arap ülkeleri ile İsrail arasında imzalanan normalleşme anlaşmalarının bir "yanılsama" olduğunu ve başarıya ulaşamayacağını söyledi.

Mahmut Abbas'tan İsrail'le normalleşen Arap ülkeleri çıkışı
Mahmut Abbas'tan İsrail'le normalleşen Arap ülkeleri çıkışı
GİRİŞ 29.06.2021 18:51 GÜNCELLEME 29.06.2021 18:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fetih hareketi ve Kudüs Açık Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen bir konferansın açılışında, Abbas'ın önceden kaydedilmiş görüntülü bir konuşması yayınlandı.

Konuşmasında Abbas, "Herkesin bildiği gibi, 'yüzyılın anlaşması' olarak bilinen şeyi boşa çıkardık ve sözde 'İbrahim normalleşme anlaşmalarının' başarılı olamayacak bir yanılsama olduğu herkes tarafından açıkça anlaşıldı." ifadelerini kullandı.

Barış ve güvenliğin ancak işgalin sona ermesi ve Filistin halkının özgürlük, bağımsızlık ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini kurma haklarına kavuştuğunda gerçekleşebileceğini kaydeden Abbas, "Dünya İsrail'i işgalci ve ırkçı devlet olarak görmeye başladı ve uluslararası kamuoyu Filistin'i kabul etmek için kademeli bir değişime tanık oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Abbas'ın bu konuşmasının, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) büyükelçilik açılışına katıldığı gün gerçekleşmesi dikkati çekti.

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid, resmi ziyaret kapsamında geldiği BAE'de, ülkesinin Abu Dabi Büyükelçiliğinin açılış törenine katılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • ünal 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen Filistini temsil edecek bir insan değilsin, iki yüzlüsün...
    Cevapla
  • gasap haydo 2 yıl önce Şikayet Et
    eeeee sonra
    Cevapla
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Abbas yolcu olacak heralde giderayak İslam dinine geçince düzelecek sanıyor.Sen değil miydin ey abbas ariel şaronun arkasından ağlayan.Sen değil miydin bizi suriye meselesinde yalnız bırakan.
    Cevapla
  • Akil 2 yıl önce Şikayet Et
    Meymenetsiz. Unutmadık şeytan şaronun arkasından döktüğün gözyaşlarını
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne işe yaradın Abbas bu arada ne mücadeleni duyduk ne hizmetini ölecen gidecen hala israilin koruduğu koltuğuna sahip çık chp gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü
İsrail'in saldırı kararına İran'dan jet yanıt: Daha güçlü yanıt veririz!