Putin'den AB'ye karşı Belarus'a destek açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa Birliği’nin yaptırım kararlarına karşılık Belarus’a destek vereceklerini söyledi.

Putin'den AB'ye karşı Belarus'a destek açıklaması
Putin'den AB'ye karşı Belarus'a destek açıklaması
GİRİŞ 01.07.2021 16:58 GÜNCELLEME 01.07.2021 16:58

Putin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile birlikte çevrim içi yöntemle katıldığı Rusya-Belarus Bölgesel Forumu'nda konuştu.

"YARDIM SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Siyasi ve yaptırım baskısı altındaki Belarus’ta durumu bozmak için dışardan ısrarlı girişimler olduğunu söyleyen Putin, Belarus halkına kapsamlı yardım sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

Putin, AB’nin yaptırım kararı gereği Belarus’tan Avrupa ülkelerine mal tedarikine getirilen kısıtlamaların sıradan insanlara, iş dünyasına ve Avrupa’nın kendisine zarar vereceğine dikkati çekerek, “Belaruslu dostlarımızı, AB'nin kısa bir süre önce aldığı yaptırım kararlarına karşı destekleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ise Rusya ve Belarus’un Batı’nın saldırılarına karşı koymakla kalmayacağını, bu vesileyle iki ülkenin ekonomik iş birliğini de geliştireceğini ifade etti.

​​​​​​​Ülkesinin, Batı ülkelerinden bariz bir şekilde ekonomik ve siyasi baskı gördüğünü dile getiren Lukaşenko, “Batı’nın yaptırımları Belarus ile Rusya’nın entegrasyon projelerini bozmaya yönelik.” ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan İstanbullulara müjdeyi verdi!
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"