Putin'in sağ kolundan Afganistan mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Kabulov, NATO ve ABD'ye 'bölgeden çekilme' uyarısında bulundu.

Putin'in sağ kolundan Afganistan mesajı
Putin'in sağ kolundan Afganistan mesajı
GİRİŞ 02.07.2021 14:21 GÜNCELLEME 02.07.2021 14:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sputnik'e demeç veren Kabulov, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi konusunda "Bu süreç, ABD ve NATO'nun askeri altyapı tesislerinin Afganistan'a komşu ülkelere, özellikle de Orta Asya'ya konuşlandırılmasını beraberinde getiremez ve getirmemelidir. Bu mesaj, bizim tarafımızdan Washington'a farklı düzeylerde iletildi, umarım duyulmuştur" dedi.

AFGANİSTAN'DAKİ ÇIKMAZ

Kabulov, Afganistan'daki çözüm sürecinde oluşan çıkmazdan Taliban da dahil ülkedeki tüm siyasi güçlerin temsilcilerinin katılımıyla yeni bir koalisyon hükümeti kurulması halinde çıkılabileceğini kaydetti.

Koalisyon hükümeti için Afganistan'daki tarafların bizzat mutabakat sağlaması gerektiğinin altını çizen Kabulov, "Afganlar kendi aralarında anlaşamazsa uluslararası toplum gereken desteği sunar ancak kurulacak hükümet yapısının konfigürasyonu ve parametreleriyle ilgili nihai karar Afganlara ait olacak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 3
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD Afganistan hezimetinde Taktir edilecek PUTİN: 11 Eylül de ABD başkanını telefonda yakalayıp; HER TÜRLÜ yanınızdayım; hava sahamı kullan; düşen uçak pilotlarını istediğin gibi kurtarır, ne destek istiyorsan söyle çekinme... Tarzında bir KIŞ KIŞ ile Afganistan a bataklığına katıyor... Bu gün TALİBAN ile Rusların bir anlaşması olduğu Kuzey Afganistan da üs verileceği pazarlığı yazılıyor.... Şangay İşbirliği Örgütü ve Pakistan; Afganistan da birlikte hareket halinde. Taliban karşıt cephe tekrar doğmuş; BALKANİZASYON hazırmış ve Galibiyet (sun-i) sarhoşluğu pişiyor. Uygurlar- Afganistan-Pakistan-Mymar- Filistin-Yemen...Akan Müslüman kanı. Allah hikmetinden sual olunmaz...
    Cevapla
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    siz ruslara da taliban çekilin lan demişti değilmi
    Cevapla
  • hudavendigar 2 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeden çekiniyor moskoflar kesinlikle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı