Kalemin ucuna işlenen sanat

Heykeltıraş Nihat Özcan tarafından eserler bir kaide üserine değil, kalemlerin uçlarına işleniyor.. Elleriyle kurşun kalem ucunu bir sanat eserine dönüştüren Özcan, milimetrik alana, dünyaları sığdırıyor.

Kalemin ucuna işlenen sanat
Kalemin ucuna işlenen sanat
GİRİŞ 06.07.2021 09:34 GÜNCELLEME 07.07.2021 09:56

Metropol İstanbul Alışveriş Merkezi” Vakko avlusundaki müzede 3 Eylül’e kadar devam edecek “Kalemin Ucundaki Sanat’’ isimli kişisel sergisiyle Heykeltıraş Nihat Özcan’ın eserleri sanatseverlerle buluştu.

"KALEMİN UCUNDAKİ SANAT"

Sanatçı Kurşun kalemlerin grafiti olan kömürüne hiçbir görüntüleme cihazı, makine vs. kullanmadan kesici aletler yardımı ile ışık altında çıplak gözle, milimetrik ölçülerde çeşitli figürleri işliyor.

Sergilenen eserleri arasında “Eyfel Kulesi, Anıtkabir, tren, zincir dizisi, tavşan, çekiç, fermuar” vb. eşsiz çalışmalarla 30’dan fazla eseri sunulmaktadır. Dünya çapında sayılı sanatçının icra ettiği bu özel el sanatını gerçekleştirebilmek için çok ciddi emek, sabır ve hayal gücüne ihtiyaç olduğunu belirten Özcan ayrıca “gerçekten istek duyulduğunda, emek verildiğinde insanoğlunun yapamayacağı yoktur” diyor.

Son sözlerinde pandemi nedeniyle uzun bir aradan sonra yeni bir sergiyle “Metropol İstanbul Alışveriş Merkezi” çatısı altında sanatseverlerle buluşmanın heyecanını, mutluluğunu yaşadığını belirtiyor…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor