AB: Türkiye en önemli aktörlerden!

Avrupa Birliği dönem başkanlığını 1 Temmuz'da Portekiz'den devralan Slovenya'nın Başbakanı Janez Jansa, "Türkiye, Akdeniz'in en önemli aktörlerinden biri haline gelmektedir." ifadesini kullandı.

AB: Türkiye en önemli aktörlerden!
AB: Türkiye en önemli aktörlerden!
GİRİŞ 06.07.2021 12:17 GÜNCELLEME 06.07.2021 14:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Jansa, Avrupa Parlamentosu'nun, Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen genel kurul oturumunda, ülkesinin 6 aylık AB dönem başkanlığındaki öncelikleri konusunda konuşma yaptı.

TÜRKİYE EN ÖNEMLİ AKTÖRLERDEN

Türkiye ve Rusya ile AB arasındaki uzun vadeli ilişkileri tanımlamak gerektiğini belirten Jansa, "Türkiye, Akdeniz'in en önemli aktörlerinden biri haline gelmektedir." ifadesini kullandı.

Janez Jansa, koronavirüs salgını nedeniyle hazırlanan AB kurtarma paketiyle AB'nin stratejik özerkliğine öncelik vereceklerini söyledi.

BATI BALKANLAR'A ODAKLANILACAK

Jansa, dış politikada AB ile Batı Balkanlar arasındaki ilişkiye odaklanacaklarını, ekim ayında Slovenya'da AB ile Batı Balkan ülkeleri arasında zirve toplantısı düzenleyeceklerini bildirdi. AB'nin genişlemesinde bazı zorluklar bulunduğunu kaydeden Jansa, "Amacımız Batı Balkan ülkeleri için AB perspektifini canlandırmaktır." dedi.

Jansa, "Batı Balkanlar'a yönelik biz adım atmazsak bu adımları farklı çıkarları ve değerleri olan başkaları atar." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Alper 2 yıl önce Şikayet Et
    En önemli aktörlerden biri haline gelmekteymiş; lafmı senin konuştuğun şimdi?
    Cevapla
  • Dermanbey Anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    AB =bos Teneke
    Cevapla
  • Orhan0708 2 yıl önce Şikayet Et
    en önemli aktörüdür... net...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu