Haiti Devlet Başkanı Moise suikastine bölge ülkelerinden sert tepki

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin evinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bölge ülkeleri ve birçok devlet başkanı taziye mesajı yayımlayarak saldırıyı kınadı.

Haiti Devlet Başkanı Moise suikastine bölge ülkelerinden sert tepki
Haiti Devlet Başkanı Moise suikastine bölge ülkelerinden sert tepki
GİRİŞ 07.07.2021 18:05 GÜNCELLEME 07.07.2021 19:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, düzenlediği günlük basın toplantısında, Moise ve eşinin maruz kaldığı saldırıyı kınadı ve Haiti halkıyla dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, Twitter hesabından, "Meksika, Haiti halkına taziyelerini iletir ve şiddeti sert bir şekilde kınar." ifadelerini kullandı.

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera da Twitter hesabından, Haiti için barış çağrısı yaptığı mesajında, "Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'ye yapılan saldırıyı kınıyoruz. Moise'nin ailesine ve tüm Haiti halkına dayanışma ve başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Peru Devlet Başkanı Francisco Sagasti, sosyal medya hesabından, "Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'ye düzenlenen suikastı şiddetle kınıyorum. Bu zor zamanda Haiti halkına başsağlığı ve dayanışma dileklerimi iletiyorum. Bölgemizi yasa boğan bu olaylar cezasız kalmamalı."

Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, Twitter hesabından, "Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'ye düzenlenen alçakça suikastı kınıyoruz. İnsanlık dışı, korkakça ve barbarca bir hareket. Sevenlerine ve tüm Haiti halkına en içten başsağlığı diliyoruz. Ekvador bu zor zamanlarda Haiti'nin yanında." açıklamasında bulundu.

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, sosyal medya hesabından, "Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'ye düzenlenen alçakça suikastı kınıyoruz. Bu, bütün Haiti halkına karşı korkakça ve barbarca yapılmış bir harekettir. Demokrasiyi destekliyoruz ve Amerikan Devletleri Örgütü'nden demokratik düzeni korumak için acil bir misyon göndermesini talep ediyoruz." paylaşımında bulundu.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, sosyal medya hesabından barış ve anlayış çağrısı yaparak, "Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'ye düzenlenen korkunç suikastı şiddetle kınıyoruz. Yakınlarına taziyelerimizi iletiyor, kardeş Haiti halkıyla koşulsuz dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Arjantin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Moise'ye düzenlenen suikast şiddetle kınandı ve Arjantin'in başsağlığı dilediği Haiti halkı ile dayanışma içinde olduğu vurgulandı.

Haiti'nin 53 yaşındaki Devlet Başkanı Jovenel Moise, evine bir grup silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmişti. Saldırıda yaralanan eşi Martine Moise'nin durumu ise ciddiyetini koruyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • 'vvvvvvv 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesin İsrail in parmağı vardır bu işler ABD AB VE israilin işi
    Cevapla
  • barakuda 2 yıl önce Şikayet Et
    yüce abd demokrasisi( ben coni hepinize demokrasi getirecem)
    Cevapla
  • HANİFİ ÇİFÇİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Sisiye Jobaydına
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti