Haiti Devlet Başkanı Moise'ye suikast düzenleyenler öldürüldü

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'ye suikast düzenleyenlere gerçekleştirilen operasyonda 4 kişi öldürüldü, 2 kişi gözaltına alındı.

Haiti Devlet Başkanı Moise'ye suikast düzenleyenler öldürüldü
Haiti Devlet Başkanı Moise'ye suikast düzenleyenler öldürüldü
GİRİŞ 08.07.2021 09:23 GÜNCELLEME 08.07.2021 09:23

Haiti güvenlik güçleri, Moise'yi öldüren saldırganları yakalamak amacıyla ülke geneli geniş çaplı operasyon başlattı.

Yetkililer, polisin yerlerini tespit ettiği şüphelilere yönelik operasyonunda 4 silahlı kişinin etkisiz hale getirildiğini, 2 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı.

SUİKASTTE DIŞ KAYNAK İHTİMALİ

Haiti Başbakanı Claude Joseph, saldırganların yabancı paralı askerler olduğunu, İngilizce ve İspanyolca konuştuklarını söyledi.

Öte yandan yapılan incelemeye göre, Devlet Başkanı Moise'ye saldırı esnasında 12 kurşunun isabet ettiği bilgisi paylaşıldı.

DEVLET BAŞKANINA SUİKAST

Haiti'nin 53 yaşındaki Devlet Başkanı Moise, evine bir grup silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmiş, eşi Martine Moise yaralanmıştı.

Moise'nin evinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından geçici Başbakan Claude Joseph, ülkede acil durum ilan etmişti.

TÜRKİYE'DEN SALDIRIYA KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'a düzenlenen suikastı en kuvvetli şekilde kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Haiti Devlet Başkanının menfur saldırı sonucu hayatını kaybettiğinin büyük üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Haiti Devlet Başkanını öldürdüler! Türkiye ve ABD'den açıklamaHaiti Devlet Başkanını öldürdüler! Türkiye ve ABD'den açıklama

"Bu hain saldırıyı en kuvvetli şekilde kınıyor, faillerinin en kısa sürede adalet önüne çıkarılmasını temenni ediyoruz." ifadesine yer verilen açıklamada, vefatı dolayısıyla Moise'un ailesine, yakınlarına ve dost Haiti halkına taziyede bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da Cumhurbaşkanı Moise için sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de Moise'e yönelik saldırıyı kınadı, sükunet çağrısı yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler