Astana görüşmesinden bildiri: Rusya'dan skandal çağrı

Türkiye, iran ve Rusya'nın da katılım sağladığı Suriye konulu Astana görüşmelerinin 16'ıncısına ait zirveden ortak bildiri yayınlandı. Putin'in Suriye temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye'nin sahadan çekilmelerini umduğunu ifade etti.

Astana görüşmesinden bildiri: Rusya'dan skandal çağrı
Astana görüşmesinden bildiri: Rusya'dan skandal çağrı
GİRİŞ 08.07.2021 14:02 GÜNCELLEME 08.07.2021 14:02
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Kazakistan'da Suriye konulu 16. Astana görüşmelerinin 2. gününde yapılan açıklamada, "Türkiye, İran ve Rusya Suriye'de DEAŞ başta olmak üzere tüm terör gruplarına karşı iş birliğini sürdürecek" ifadeleri kullanıldı.

KAZAKİSTAN'DA SURİYE ZİRVESİ

Üç ülkenin heyetleri Suriye konulu 16. Astana görüşmeleri için Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da bir araya gelmişti. 

İki gün süren toplantılarda Suriye’deki güncel durum, insani yardımların ulaştırılması, Cenevre’deki Suriye Anayasa Komitesi çalışmalarının yeniden başlatılması, mahkumların değişimi, rehinelerin serbest bırakılması ve kayıp kişilerin aranması gibi güven artırıcı önlemler başlıca gündem maddeleri oldu.

PUTİN'İN TEMSİLCİSİ'NDEN SKANDAL ÇEKİLME ÇAĞRISI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, yakın gelecekte durum istikrara kavuştukça Türk ve ABD'li birliklerin Suriye'den çekileceklerini umduklarını söyledi.

Lavrentyev, Türk ve ABD'li birliklerin Suriye'den çekilme perspektifiyle ilgili açıklama yaparak ülkedeki durum istikrara kavuştukça bunun gerçekleşeceğini umduklarını belirtti.

Suriye konulu Astana Görüşmeleri, 2017’de Suriye krizine çözüm getirmek amacıyla Türkiye, Rusya ve İran garantörlüğünde başlatılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • ANADOLU 2 yıl önce Şikayet Et
    rusların nihayi hedefi Suriyenin akdenizde ki petrol ve doğalgaz kaynaklarıdır. bu kaynaklari kimseyle paylaşmak istemiyor. Türkiyeyi suriyeden çıkarırsa Türkmen, Arap ve müslümanları bu paydan mahrum bırakacak. Bunların hakkını savunacak tek gücün önünü kesmek istiyor aklınca...
    Cevapla
  • gasap haydo 2 yıl önce Şikayet Et
    he oldu yanına gahve yada çay getirek tam olsun
    Cevapla
  • (H2O8)'i ARAŞTIRIN 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'yı Ruslar yönetmiyor. Skandal çağrı Ruslardan değil, Rus vatandaşı Ermeni ve Yahudilerden geliyor.
    Cevapla
  • ERMENİ SALDIRISI-8 2 yıl önce Şikayet Et
    KAFKAS-AKDENİZ KORİDORU: ASALA Rus destekli Ermeni terör örgütü. Ermeniler yerine Kürtleri harcayacakları bir yapı oluşturup PKK’ya dönüştü. RUSYA’NIN AMACI: Kafkasya, Ermenistan, Karabağ, İran, PJAK, Kandil, PKK/YPG, M4 karayolu, Kobani, Lazkiye’den Akdeniz’e açılmaktır. Planı yürütmek üzere Gürcü asıllı C.B. Putin, annesi Ermeni babası Yahudi, B.B. Mihail ve Ermeni ayaklanmasını başlatan dedenin torunu D.B. Lavrov, Suriye Öz. Tems. Ermeni asıllı Lavrentyev görevdeler. Suriye’de Ermeni tasarısını geçiren Lavrov’dur. Ermeni asıllı FG’nin FETÖ’sü de kripto Ermeni örgütüdür. 15 Tem. kriptoların 100. yıl kalkışmasıdır. Suriye’de Müslüman katliamını destekleyen Zillet İttifakı kriptolardandır.
    Cevapla
  • TESADÜF MÜ? 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Başbakanı Mihail, Dışişleri B. Lavrov, Rusya'nın Suriye Öz. Tems. Lavrentyev, Putin ve diğerlerinin Ermeni ve Yahudi asıllı olmaları tesadüf mü? Rusya'nın Ermeni terör örgütü PKK/YPG ile ittifakı, Lazkiye'den girip M4 karayoluyla Kobani, Irak sınırına kadar ve oradan PKK/Kandil ile İran sınırına kadar uzanabilmesi, PJAK ile temasta olması tesadüf mü? Rusya'nın Kafkaslar, Çeçenistan ve Gürcistan'dan Ermenistan'a uzanması tesadüf mü? Bu hat üzerinde asma kilit görevi yapan İdlib’i Türkiye’ye rağmen işgal etmek istemesi tesadüf mü? Fransa, Kanada, ABD ve Suriye’nin sözde ‘Ermeni soykırımı’ üzerine gitmesi tesadüf mü? İçimizdeki KRİPTO ittifakının bütün bunlara taraf olması tesadüf mü?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık