Malta aşı olmayana kapılarını kapattı

Malta, artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları sebebiyle gelecek haftadan itibaren ülkeye gelenlerden Kovid-19 aşılama döngüsünün tamamlandığına dair uluslararası tanınmış bir aşı sertifikası sunulmasını isteyecek.

Malta aşı olmayana kapılarını kapattı
Malta aşı olmayana kapılarını kapattı
GİRİŞ 10.07.2021 11:19 GÜNCELLEME 10.07.2021 13:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Malta Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı Chris Fearne yaptığı açıklamada, 14 Temmuz'dan itibaren Malta'ya gelenlerin ülkeye girişlerinde aşılama döngüsünün tamamlandığına dair tanınmış bir aşı sertifikası sunması gerektiğini belirtti.

Fearne, "Avrupa'da bu adımı atan ilk ülke olacağız. Şimdilik yeniden açılma planımızı değiştirmiyoruz ancak, bilim bu konuda adım atmamızı tavsiye ederse bunu yapacağız" ifadelerini kullandı.

Fearne, ülkelerinde son günlerdeki vaka artışının büyük kısmının denizaşırı seyahatlerle bağlantılı olduğunu ve ayrıca İngilizce dil okullarındaki vakalarda bir artış olduğunu söyledi.

Fearne, 9 dil okulundan vakaların rapor edildiğini bu nedenle 14 Temmuz'dan itibaren bu dil okullarının faaliyetlerinin de durdurulacağını belirtti.

Söz konusu tedbirler, Malta'da vaka sayısının son 10 günde hızla yükselmesinin ardından alındı. Ülkede son 24 saatte 96 yeni vaka tespit edilirken, son 4 gündür vaka sayısının 2 kat hızla yükseldiği kaydedildi.

Malta'da bugüne kadar 420 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Asi isi yavas yabas fasistlige Diktator lüge dogru gidiyor özgürlügün her alanda kisitlanmis yasam alanin kalmamis bir koyun gibi otlayip belese calisiyor hale geldik kölelige ramak kaldi ve bunu bütün dünya yapiyor
    Cevapla
  • Yusufelili 2 yıl önce Şikayet Et
    ne fasistligi yahu aşı olmazsan hastalık bitmiyor ama sizdeki hastalığın aşısı yok gibi
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Toplumda büyük bir belirsizlik var. Mesela 2030 kadar kaç aşı belli deyil. 1 mi 10 mu 100 mü belli değil. Kadınları koruma kanunu hayvanları koruma kanunu bu koruma kanunlarınyla ölümdende koruyormu? Kanunlar tüm dünyada aynı anda çıkar oldu devletleri milletin seçtiğimi başkasımı yönetiyor? Çip takılacakmı takılacaksa kaç tane takılacak?
    Cevapla
  • Ahmet tan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir daha kimse malta ya gitmez, olur biter. Mutasyon geçiren bir virüsün aşısı olmayacağını bilim dedikleri şeyden öğrendik. Ama biz farklı bir bilim öğrenmişiz demekki. Baksanıza dün ak dediğine bugün kara demeye utanmayan bir bilim oluşturdular
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    tüh be bende yaz tatilimi maltada yapmayı dusunuyordum .yazık oldu
    Cevapla
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    Biraz akıl lazım. Aşı olanlar Covid olmuyor algısı oturtuldu ve sanki aşı herşeyi çözüyor gibi gösterilerek aşı pasaportu ve sonrasında ise ciplemeye alt zemin hazırlanıyor. Aşı olanların süper taşıyıcı olduğunu neden görmezden geliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz