Ursula von der Leyen: İki devletli çözümü asla kabul etmeyeceğiz

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs'a yapacağı ziyaret öncesinde Güney Kıbrıs'a giderek Rum yönetimine tam destek mesajı verdi: "İki devletli çözümü asla kabul etmeyeceğiz."

Ursula von der Leyen: İki devletli çözümü asla kabul etmeyeceğiz
Ursula von der Leyen: İki devletli çözümü asla kabul etmeyeceğiz
GİRİŞ 10.07.2021 15:04 GÜNCELLEME 12.07.2021 08:12
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Güney Kıbrıs ziyaretinde Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile bir araya geldi.

Leyen ve Anastasiadis, buluşmanın ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İki devletli çözüme dair söz konusu görüşlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da söylediğini belirten Leyen, Erdoğan'ın 20 Temmuz'daki Kıbrıs ziyareti öncesi, "Tekrar etmek isterim ki, iki devletli çözümü asla kabul etmeyeceğiz. Bu konuda kararlıyız ve birlik içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Leyen, Anastasiadis'e "AB'nin en değerli yanı birlik olmamızdır, 26 üye ülke olarak hepimizin yanınızda olduğumuzu bilmenizdir" diye konuştu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Ada için federasyon talep ederken, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), eşit haklara sahip egemen iki devlet modelini savunuyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 16
  • Erdo 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin ne olduğunuz belli, biz işimize bakarız. İki devletli çözümden başkası yalan. Türkiye olarak KKTC ne yapacağımız yatırımlarla, Kıbrıs halkının refah seviyesini çok yukarılara çıkarmamız lazım. Kıbrıs Türk halkı çalışmak için Güney Kıbrıs'a geçmemeli. Onlar için Türkiye cazibe merkezi haline getirilmeli. Hatta Güney Kıbrıs ile aramıza Beton duvar hattı örülmeli, onlarla ilişik kesilmelidir.
    Cevapla
  • hasan elçin 2 yıl önce Şikayet Et
    tamam işte kalan tarafıda alalım sorun kökünden çözülsün. kıbrıs zaten bizimdi. kimin malını kimden kaçırıyorsunuz. eliniz mahkum vereceksiniz
    Cevapla
  • @li 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek devlet taniriz diyorsaniz bizde gider Rum larin işgalindeki topraklarimizi alir Tek devlet oluruz,
    Cevapla
  • TRT World'e Destek 2 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrısın tamamı Osmanlı'dan gelen kan hakkı ile Türkiye'ye aittir. Rumlar adayı İngiliz oyunlarıyla savaşmadan gasp etti. Rumlar defolsun Kıbrıs'dan.
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKÜN dostu TÜRK dür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var