Almanya, eşi Almanya'da can çekişen kadına vize vermedi

Almanya'da bir kaza sonrası komaya Uysal İnce'ye ikinci darbe geldi. Oğlu sınır dışı edilen İnce'nin Türkiye'deki eşi Hörü İnce'ye izin çıkmadı. Bakıma muhtaç adamın eşine, akılalmaz gerekçelerle vize verilmedi.

Almanya, eşi Almanya'da can çekişen kadına vize vermedi
Almanya, eşi Almanya'da can çekişen kadına vize vermedi
GİRİŞ 10.07.2021 11:55 GÜNCELLEME 12.07.2021 08:40
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Almanya'nın kuzeyindeki Stormarn bölgesinde 3 Kasım 2020'de trafik kazası geçiren ve ardından beyni ağır hasar gören 61 yaşındaki Uysal İnce'nin, ona bakan oğlu Mehmet İnce'yi sınır dışı eden Almanya, daha beterini yaptı.

8 aydır komada olan eşinin yanına gitmek için Almanya'nın İzmir Başkonsolosluğu'na vize başvurusu yapan Hörü İnce'ye, ret cevabı verildi.

AKILALMAZ RET GEREKÇELERİ

Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Yeleğen'de yaşayan ve eşinin yanına gidebilmek için tüm gerekli evrakları veren Hörü İnce'ye, "Orada geçiminizi nasıl sağlayacağınızı kanıtlayamadınız. Ayrıca ülkenize döneceğinizin garantisi yok. Belki de başka ülkeye geçersiniz" gerekçesiyle vize verilmedi.

Oysa, Hörü İnce'nin Almanya'daki kocasının maaşı çalışıyor ve onunla geçinmek yasal hakkı. Bu nedenle, ret gerekçelerinin hukuki temeli yok.

OĞLUNU DA SINIR DIŞI ETTİLER

Kazadan sonra babasının yanına gelen ve o konuştukça babasının reaksiyon verdiği gözlemlenen Mehmet İnce, Yabancılar Dairesi oturumunu uzatmadığı için Türkiye'ye dönmüştü.

Doktorların, "Hastanın birinci derece yakınlarının yanında bulunması, sağlığına iyi. Reaksiyon gösteriyor. Ayaklarını kıpırdatıyor, gözünü kırpıyor. Anlıyor. Ailesi yanında olmalı" raporuna rağmen, eşine de vize verilmemesi büyük şaşkınlıkla karşılandı.

KAYNAK: SÖZCÜ GAZETESİ
YORUMLAR 9
  • nedret 2 yıl önce Şikayet Et
    avrupa sevdalıları yorumlarda görünmüyor
    Cevapla
  • isyan 2 yıl önce Şikayet Et
    25 milyon olası hastalıklı avrupalı türkiyeye gelip bizi eğlencelerinin garsonu olarak görüyor ve onlardan nemalanan bir kısım zengin zümre 8800 km olan kıyı şeridinin hemen hemen tamamına kıyı kanununu uygulamayan devletten aldığı cesaret ve destekle normal vatandaşa yasak koyuyor ülke icinde kendi vatanımda sahile plaja otel body gardlarının engellemesi ile cıkamıyoruz valilikler polisler keyifleindeler hicbirsey yapmıyorlar. kendi devletimiz vatandasını kollamazken elin gavurumu gözetecek bizi zavallı amcayı . allah şifa versin
    Cevapla
  • ibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    yıllarca kendi insanımızın dahi balllandıra ballandıra anlattıkları yere göğe sığdıramadıkları batı...
    Cevapla
  • vahid Varıs 2 yıl önce Şikayet Et
    ellerinden gelse tüm Türk'leri kovacaklar
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    avrupada para var ve bol yime icme var disco bar kari kiz var yoldan dinden imandan çikmak icin gencliyini böyle haram seyler icin harcarsin. ama insanlik sifir. din sifir. aile yapisi sifir. hollandada yasayan birisi olarak yazdim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'da yas: İranlılar Reisi'yi uğurluyor
Başkan Erdoğan kesin çözüm için talimatı verdi! Türkiye gündeminden düşecek...