Mostar Köprüsü'nden sessiz atlayış gerçekleştirildi

Srebrenitsa'da yaşanan soykırımın 26. yılı dolayısıyla hayatını kaybeden kurbanlar anısına tarihi Mostar Köprüsü'nden sessiz atlayış yapıldı.

Mostar Köprüsü'nden sessiz atlayış gerçekleştirildi
Mostar Köprüsü'nden sessiz atlayış gerçekleştirildi
GİRİŞ 11.07.2021 15:24 GÜNCELLEME 11.07.2021 15:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

11 Temmuz 1995`te Ratko Mladic komutasındaki Sırp birlikler tarafından Bosna Hersek`in doğusundaki Srebrenitsa`nın ele geçirilmesinin ardından başlayan ve kısa zaman içinde 8 binden fazla Boşnak sivilin hunharca öldürüldüğü soykırım…

Avrupa`da İkinci Dünya Savaşı`nın ardından yaşanmış en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen Srebrenitsa soykırımının acısı aradan geçen 26 yıla rağmen yüreklerdeki yerini koruyor.

"SOYKIRIM TEKRARLANMASIN MESAJI"

Bosna Hersek'teki Mostar Köprüsü'nden 11 temmuz tarihine dikkat çekmek amacıyla 11.07'de yapılan sessiz atlayışla, Srebrenitsa'da yaşananların dünyanın hiçbir yerinde asla tekrarlanmaması gerektiği mesajı verildi.

SREBRENİTSA ÇİÇEĞİ NEHRE BIRAKILDI

Etkinliğe katılanlar, Srebrenitsa kurbanları anısına Neretva nehrine çiçekler attı, Mostar'ın Donja Mahala bölgesinde yaşayan gençler tarafından hazırlanan Srebrenitsa çiçeği de nehrin soğuk sularına bırakıldı.

Mostari Dalgıç Kulübü Sözcüsü Sasa Orucevic, burada yaptığı konuşmada, "Kurbanların unutulmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Srebrenitsa'da yaşanan soykırımın bir daha kimsenin başına gelmemesini temenni ediyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • HANİFİ ÇİFÇİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Irkcı Katil Terörist Abd Avrupa İsrail İngiliz Çin Rus
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu