Sprey aşılarda umut veren sonuç: Tamamını önledi!

ABD’de bir grup araştırmacı, burun yoluyla uygulanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının etkili bağışıklık ve sıfır virüs yayılımı gösterdiği sonucuna ulaştı.

Sprey aşılarda umut veren sonuç: Tamamını önledi!
Sprey aşılarda umut veren sonuç: Tamamını önledi!
GİRİŞ 12.07.2021 18:06 GÜNCELLEME 12.07.2021 18:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınına yönelik yürütülen aşı ve tedavi çalışmaları, gelişen varyantlara rağmen umut verici sonuçlar doğuruyor.

ABD'de yapılan bir araçtırmada, burundan uygulanan aşıların yüzde 100 oranında etki sağladığı ortaya çıktı.

YÜZDE 100 ORANINDA ETKİ SAĞLIYOR

Araştırmacılar, burundan alınan tek doz aşının farelerde Kovid-19'a karşı yüzde 100 etkinlik sağladığını ve virüsün hayvandan hayvana bulaşmasını engellediğini buldu.

Georgia ve Iowa üniversitelerinden ortak bir ekip tarafından yürütülen araştırmaya dair bulgular, Science Advances dergisinde yayımlandı.

Sadece tek doz olarak uygulanan aşının, normal buzdolabı sıcaklığında 3 aya kadar saklanabiliyor olması da depolama konusunda büyük bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

BAĞIŞIKLIĞA OLUMLU ETKİ SAĞLIYOR

Öte yandan aşının burun yoluyla uygulanması, özellikle iğne korkusu olan insanlar için aşılamayı daha makul hale getiriyor.

Yürütülen çalışma, aşının hücresel bağışıklık ve antikorları içeren bölgesel bağışıklık üretmede başarılı olduğu sonucuna ulaştı.

Bharat Biotech ve Kanada merkezli Senotize şirketleri de dahil birçok ilaç firması, burun aşılarını deniyor.

Ayrıca Rusya, Kovid-19 aşısının burun spreyi versiyonunu test etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yerli nazal sprey aşı sene sonunda hazır inşallah.
    Cevapla
  • Tahirooğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar öldükten sonra mı çıkacak bu ilaçlar
    Cevapla
  • hfh 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkemizinde bir çalışması vardı. Faz 1 denemeleri için onay bekleniyordu. Aylardır sürüyor bu iş. Hala neden izin verilmiyor.
    Cevapla
  • MİSAFİR 2 yıl önce Şikayet Et
    Tıp ve ilaç sanayi de tıpkı petrol ve doğalgaz sanayi gibi bütün dünyada güç sahibi olan bir kaç ailenin tekelindedir. Dünyanın en büyük petrol rezervi Venezuela'da ama o ailelerin izni olmadan kendi petrolünü çıkarıp satamıyor. Herhangi bir ülke de kendi kendine biz bir ilaç bulduk deyip onların izni olmadan üretip satamıyor. Onlara bağlı olan kurumlar ruhsat vermiyor.
    Cevapla
  • Aziz 2 yıl önce Şikayet Et
    O işler o kadar kolay değil. N esanıyorsunuz. aşı da olsa ilaç statüsünde. bir alerji gelişmesi ölüm bile demek olabilir. Siz ne sanıyorsunuz bu işi ya
    Cevapla
  • Seyyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Başaramadilar demekki çoook gerideyiz egitim ve özelikle üniversitelerde.Zaten öğrencisine bak anlarsin Universitelinin bira vs içmesi ne demek Varsa bitmiştir konu kapanmiştir.Terside var ama hedefe ulaşmayan gemi transantlantik olsa ne yazar
    Cevapla
  • Alper 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet ağız ve burun spreyi şeklinde olabilir di şimdiye kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier davetlilere döner kesti