İran'ı Delta varyantı kabusu sardı

Delta varyantı, Türkiye dahil onlarca ülkede görüldü ve dünyada baskın tür halini aldı. İran'da da Delta varyantı dalgası başladı. Binlerce insanın hastalandığı duyuruldu. Avustralya'da ise, tam kapanmaya rağmen vakalar artmaya devam diyor.

İran'ı Delta varyantı kabusu sardı
İran'ı Delta varyantı kabusu sardı
GİRİŞ 12.07.2021 14:53 GÜNCELLEME 13.07.2021 09:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

2020'nin ilk aylarında Çin ve İtalya'dan sonra en çok koronavirüs vakasının görüldüğü İran'da, şimdi de Delta varyantı kabusu başladı.

İranlı yetkililer son dönemde aralarında Türkiye'nin de olduğu onlarca ülkede tespit edilen Delta varyantı ile ilgili bir açıklama yaptı.

YENİ DALGAYLA MÜCADELE BAŞLADI

İran Koronavirüs İle Mücadele Ekibi'ni yöneten Nader Tavakoli, başkent Tahran'da yeni bir koronavirüs dalgasıyla mücadele ettiklerini duyurdu. Tavakoli, son günlerde binlerce insanın hastalandığını ve başkentteki hastanelerin tam kapasiteyle çalışmak zorunda kaldığını açıkladı.

DELTA YENİ DALGANIN İTİCİ GÜCÜ

Sadece pazar günü 1300 kişinin hastalandığını ve hastaneye kaldırıldığını söyleyen Tavakoli, ilk olarak Hindistan'da tespit edilen Delta varyantının salgının tekrar patlamasının arkasındaki itici güç olduğunu söyledi. Sistan ve Baluçistan bölgelerinde Kovid-19'la mücadele edilemediği ve hastanelerin kapasitesinin dolduğu belirtildi.

AVUSTRALYA'DA KAPANMAYA RAĞMEN VAKALAR ARTIYOR

Koronavirüs salgınına karşı çok sıkı önlemler alarak salgını kontrol altına almayı başaran Avustralya'da da Delta varyantı kabusu sürüyor.

Birkaç ay önce normalleşme sürecine giren Avustralya'da, Delta varyantına bağlı vaka sayılarının hızla artmasıyla birlikte kapanma devam ediyor.

Fakat kapanma ve sıkı önlemlerin yeniden getirilmesine rağmen ülkede vaka sayısı azalmıyor. Sydney'de tam kapanma devam ederken Avustralya, bu yılın en yüksek günlük vaka sayısına ulaştı. Delta varyantı sebebiyle ülkede yüzlerce insanda koronavirüs tespit edildiği açıklandı.

New South Wales eyaletinde 112 insana Kovid-19 bulaşırken bölgede bir aydan kısa bir süre içerisinde vaka sayısı 700'leri geçti.

YORUMLAR 5
  • Seyyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Haber sitesi idarecileri lütfen kendinden bi haber aşi karşitlarini burda reklam ettirmeyin cbaşkani mesnetsiz dedi ve aşi olun dedi burda reklam yaprirmayin aşi karşitlarina
    Cevapla
  • Özcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya kupası bitti şimdi de delta plus diyecekler. Statlarda kimseler maske takmadı. Niye oradan bulaşmıyor diye bir şey mi var? Birilerini bizimle alay ediyor, kanmayın uyanın!
    Cevapla
  • osmanli torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    sanki birileri dugneye basıyor çıksın diyor varyan deltayi kim nerede bulmuş ismini cismini nereden çıkarmış insanın içinde varyant mi yazıyor
    Cevapla
  • dgdg 2 yıl önce Şikayet Et
    Cahil heryerde cahil. Bide üşenmemiş engin bilgisi ile yorum yazmış.
    Cevapla
  • Serhan 2 yıl önce Şikayet Et
    varyantını da mutantını da aşı diye insanlar üzerinde denen sıvılar oluşturoyo olmasın?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu