Rum tarafının isyanı: Biri Erdoğan'ı durdursun!

Türkiye'nin nüfuz alanı, uluslararası arenadaki gücü, Rum yönetimini rahatsız etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC'ye gerçekleştireceği ziyaret öncesinde Rum Fileleftheros gazetesi, "Biri Erdoğan'ı durdursun" manşetleri attı

Rum tarafının isyanı: Biri Erdoğan'ı durdursun!
Rum tarafının isyanı: Biri Erdoğan'ı durdursun!
GİRİŞ 12.07.2021 18:44 GÜNCELLEME 12.07.2021 18:44
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin KKTC politikasındaki sağlam duruşu, uluslararası politikasının da adeta bir göstergesi konumunda. Bu noktada özellikle Rum tarafı ile Yunanistan'a rahatsızlık veren Türkiye, yine bir rahatsızlığa sebebiyet verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz Barış Harekâtı yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde KKTC'ye gerçekleştireceği ziyaret, Rum medyasının ana gündemi. Erdoğan'ın ziyareti öncesi Rum gazetesi Fileleftheros, "Biri Erdoğan'ı durdursun" manşetleri attı.

"TÜRKİYE KARARLI GÖRÜNÜYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Temmuz’daki KKTC ziyareti, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ana gündemlerinden biri durumunda.

Gazete, Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin "Türkiye, Maraş ile ilgili planlarını uygulamada kararlı görünüyor" ifadesine yer verdi. Haberlerde ayrıca, Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in, ziyaretin engellenmesi için ABD, Fransa ve Rusya üzerinde çaba harcadığı yazıldı.

"ERDOĞAN KİMSEYİ DİNLEMİYOR"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Erdoğan’ın ziyaretini bir ‘dönüm noktası’ saydığını söylemişti.

Güney Kıbrıs Rum yönetimi de Erdoğan'ın ziyaretini engellemek amacıyla diğer ülkelerin yönetimiyle görüşmeler gerçekleştiriyor. Kıbrıs Postası'nın haberine göre, "Erdoğan Kimseyi Dinlemiyor. Lefkoşa’nın Yeni Emrivakileri Engellemek İçin Son Gayretleri. Maraş İçin Kritik Günler" başlığıyla haber yayımlayan Fileleftheros gazetesi, Rum yönetiminin bu çerçevedeki diplomatik eylemlerini BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ve AB üzerinde yoğunlaştırdığını yazdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’daki KKTC ziyareti, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ana gündemlerinden biri durumunda.

"GİDİP KONUŞACAĞIM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Komisyonu Başkanı'nın kendisine "Duydum ki Kıbrıs'a gidecekmişsiniz, orada sert mesajlar vermeseniz" demesi üzerine, kendisine "Bunlar kimin kim olduğunu hala öğrenememişler. Sen Erdoğan'ın ne zamandan beri talimatla konuşma yaptığını gördün. Gideceğim konuşacağım" cevabını verdiğini aktarmıştı.



 

YORUMLAR 96
  • Nsn 2 yıl önce Şikayet Et
    Meraketme siz erdoğani durduramassiniz amma hiristiyanizminveyahudizmin turkiyede yetiştirdiği cahiller varya onlar sizdendahafazla çalışıyorlar bir avuç beynizihni çalinmamiş Türk ve türkMüslümanlar varya onlarindualari inşallah kabul olup allahin izniyle dün olduğu gibi bugünde yarında erdoğani durdurmaya gücünüz yetmeyecektir Amin allahin selamı vebereketi üzerinize olsun ey Erdoğan vevatanini dinini düşünen vatandaşlar
    Cevapla
  • Muhammed M. Okcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'a bir tavsiyem var: Türkiye'ye katılın, yani 83. vilayetimiz olun ve Avrupa'nın sömürgeciliğinde kurtulun. Yoksa Batı sizi bir kuruşa muhtaç etmeye devam edecektir.
    Cevapla
  • Reis 2 yıl önce Şikayet Et
    Rumlar aklınız varsa Türkiye’ye ilhak olursunuz
    Cevapla
  • saliyalvac 2 yıl önce Şikayet Et
    dışımızdaki Rumların endişe etmesine hiç gerek yok, içimizdeki Rumlar her türlü yalan iftira ve dışarıdan aldıkları desteklerle var güçleriyle Erdoğan'ı durdurmaya çalışıyorlar zaten 15 temmuzda kanal İstanbul'da olduğu gibi.ama beyhude,c.allahin izniyle inşallah başaramadı lar basaramiyacaklar, Erdoğan'ın arkasında bu aziz milletimiz var.
    Cevapla
  • mkeskin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu rum ve yunanların kafa hiç çalışmıyo..Biat edin rahat edin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir