Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çin Devlet Başkanı arasında Uygur Türkleri görüşmesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Çinping ile Uygur Türkleri konusunu da ele alan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çin Devlet Başkanı arasında Uygur Türkleri görüşmesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çin Devlet Başkanı arasında Uygur Türkleri görüşmesi!
GİRİŞ 13.07.2021 19:51 GÜNCELLEME 13.07.2021 19:51
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, ticaret, yatırım, enerji, ulaşım ve sağlık başta olmak üzere Türkiye-Çin ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

İKİLİ İLİŞKİLER ELE ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, bu yılın Türkiye ile Çin arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 50'nci yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, bu önemli yıl dönümlerini iki ülke arasındaki köklü dostluğa yakışır bir şekilde kutlamak istediklerini ifade etti.

İki ülke arasında bölgesel ve küresel ekonominin ve diplomasinin bütün alanlarında geniş bir iş birliği potansiyeli olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üst Düzeyli Ortak Çalışma Grubu'nun iki ülke arasındaki iş birliğine büyük ivme kazandıracağını vurguladı.

UYGUR TÜRKLERİ DETAYI

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uygur Türklerinin Çin'in eşit vatandaşları olarak refah, özgürlük ve huzur içinde yaşamalarının Türkiye açısından önemine dikkati çektiği, Türkiye'nin Çin'in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan saygısını dile getirdiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir şey olacak ? Çin’e ne ihracat ediyor bu ülke ? Çin’den ithal edilenlerin haddi hesabı yok. Resmen Çin’in pazarı olduk
    Cevapla
  • Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    Çinle deyil Amerika ile ticari ortaklik kurmaliyiz çine para zaten ilk amerikadan sonra avrupadan akiyor.çin 2 tane verirse 5 tane alir.Zaten istatistik ortada cari açik 20 milyar çinlilerin lehine.
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda çok ilginç okumaya değer ingilizce kitap var! You Will Be Assimilated: China’s Plan to Sino-form the World. Asimile olacaksınız çinin dünyayı çinleştirme planı!
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Istanbuldada aşırı mülk alışları varmış filistin gibi olmayalimda
    Cevapla
  • Enes 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah bi xanomi aldıkça çine yardım ediyoruz Almayın kardeşim çin malı
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD, Çin ile düşmanlık yaşıyorken, Ticaret Savaşı başta birçok alanda rekabet halindeyken, açıkça iç karışıklık çıkaracak politikaları da sürdürüyor. Uygur, Tibet ve Hong Kong konuları sürekli kaşınıyor. Çin Devlet Başkanı ABD’nin Xi Jinping bu girişimlerine iç işlerine müdahale olarak bakıyor. Ama ABD’nin amacı belli, Çin’i olabildiğince zayıflatmak, mümkünse özerk bölgelerden yeni proje devletler üretmek.. Uygur Türkleri konusu bizim için elbette önemli ama "ABD'nin kıyakçısı" konumunda olunmamalıdır..
    Cevapla
  • Bafralı 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamışsın, bilgisizce yorum yazıyorsun. Üç konun içeriği farklı. Çin sevici Hıdır.
    Cevapla
  • Bsreyhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin atacağın her hamle birilerine yarayacaktır. Ben bana yarayacak olana bakarım.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan tarihinde "sizlerle barış yapacağız " diye ABD yerlilerini, Kızılderelileri vadiye toplayıp ABD'de soykırım yapılmadı mı? ABD'nin atom bombası atarak NAGAZAKİ ve HİROŞİMA’da soykırım yapmadı mı? “Haçlı savaşımız başlıyor” naraları ile kendilerinin yıktığı ikiz kuleler sonrası Irak soykırımı? Afganistan soykırımı? Utanmadan bizi “soykırımcı olarak nitelemezler mi?” Mecliste hemen “kızıldereli soykırımı” yasası çıkartın..Bir heyet acilen ÇİN’e geziye gitsin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler