İsrail'de sürpriz gelişme! Onlarca İsrail askeri yönetime mektup gönderdi: Şiddeti durdur!

İşgal altındaki Batı Şeria'da görev yapmış yaklaşık 100 İsrail askeri, Savunma Bakanı Benny Gantz ve İç Güvenlik Bakanı Omer Bar Lev'den Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik uyguladığı şiddeti durdurmasını istedi.

İsrail'de sürpriz gelişme! Onlarca İsrail askeri yönetime mektup gönderdi: Şiddeti durdur!
İsrail'de sürpriz gelişme! Onlarca İsrail askeri yönetime mektup gönderdi: Şiddeti durdur!
GİRİŞ 14.07.2021 07:13 GÜNCELLEME 14.07.2021 07:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İsrail Ordu Radyosu'nda yer alan habere göre, askerlik hizmetini yeni tamamlamış yaklaşık 100 İsrail askeri, Batı Şeria'da görevleri sırasında yaşadıkları ile ilgili Savunma Bakanı Gantz ve İç Güvenlik Bakanı Lev'e mektup gönderdi.

Mektupta imzası bulunan eski askerler, Yahudi yerleşimci şiddetine karşı koyma sorumluluğunun Gantz ve Lev'e ait olduğunu belirterek "yerleşimci şiddeti olgusuna karşı" harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

İsrail devletinin yıllardır zımni desteğiyle Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik uyguladığı şiddetin arttığı kaydedilen mektupta, "Orada görev yapan biziz ve sahada o şiddetin nasıl olduğunu bizzat gördük. " ifadeleri kullanıldı.

AA'nın haberine göre; mektupta, geçen yıl yerleşimci şiddeti olgusunun "özel mülke zarar verme, taş atma, Filistinlilere yönelik fiziksel şiddet ve aktivistlere ve (İsrail) güvenlik güçlerine saldırı" şeklinde tezahür ettiği ve yoğunlaştığı ifade edildi.

Eski askerler mektuplarını şöyle tamamladı: "Onları (Yahudi yerleşimcileri) savunmak için gönderilen biziz, ama onlara karşı koyacak araçlarımız yoktu."

İsrail’in Maariv gazetesinin haberine göre de, söz konusu mektupta imzası olan görevini yeni tamamlamış İsrail askerleri mektubu gönderdikten sonra yaptıkları basın açıklamasında, İsrail Savunma Bakanlığı verilerine göre 2020'de Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimciler tarafından uygulanan 42'si İsrail polisi ve askerlerine yönelik olmak üzere 370 şiddet olayının rapor edildiğini belirttikleri kaydedildi.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 450 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • cabbar 2 yıl önce Şikayet Et
    biz muslumanlar boyle birbirimizi yiyelim bunlar daha iyi gunlerimiz adamlar icimieze atmis kurdu biz kendimizle ugrasalim bu bir hollandali yahudinin sozu adamlar 150sene sonra kayseriyi oz topraklari olarak gorecekmis cunku oralar kim vaad etti ise onlarin vaad ettigi toprakmis sizde oturun alevi sunni kurt turk davasi gudun sizin torunlarinizda 100 sene sora can derdine duser ayni filistinliler gibi siz boyle devam edin bir birinizi yemeye
    Cevapla
  • gonyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    bu lanet millet cami duvarına siğiyor sonları yakın allahın inayetiyle dünya görecek inşaallah .
    Cevapla
  • Tre 2 yıl önce Şikayet Et
    Insan insandir irki rengi milliyeti onemli degil..Vicdan en buyuk erdemdir
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Vah vah yahudileri savunmak için araçları yokmuş ya bu israil çok mağdur bir ülke oldu sen gel Filistinlilerin evini köpeklerle bas evinden çıkar , yerleşim yerlerinden çıkar çoluk çocuk kadın demeden uçaklarla , tanklarla bombala katlet soykurum yap israil mahalleleri oluştur sonra filistin gelsin rahatınızı bozsun kıyamam size
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi bir haber israil kendi kendini yok ettiginin farkina variyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!