BioNTech ile Sinovac aşısının karşılaştırmalı antikor oranları açıklandı

Türkiye'de de uygulanan Pfizer/BioNTech ve Sinovac aşılarının antikor seviyesi ölçüldü. Pfizer/BioNTech aşısının, Sinovac aşısına oranla 10 kat daha fazla antikor yanıtı sağladığı ortaya çıktı.

BioNTech ile Sinovac aşısının karşılaştırmalı antikor oranları açıklandı
BioNTech ile Sinovac aşısının karşılaştırmalı antikor oranları açıklandı
GİRİŞ 16.07.2021 10:44 GÜNCELLEME 16.07.2021 10:44
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Saygın tıp dergisi The Lancet'te yer alan çalışmada; Pfizer/BioNTech'in mRNA aşısı ve Sinovac'ın geleneksel yöntemle geliştirdiği koronavirüs aşısı karşılaştırıldı.

Hong Kong'da yapılan çalışmada; farklı aşılarla gerçekleştirilen aşılamanın etkileri incelendi.

Araştırmaya göre; Hong Kong'da iki doz Pfizer/BioNTech aşısı yapılan sağlık çalışanlarının, Sinovac aşısı uygulanan kişilere oranla vücuttaki antikor seviyesinin 10 kat daha yüksek olduğu gözlemlendi.

Araştırmacılar söz konusu sonuçların, mRNA aşılarının geleneksel yöntemlerle geliştirilen inaktif aşılara kıyasla Sars-CoV-2 ve varyantlarına karşı daha koruyucu olduğunu gösterdiğini savundu.

"Biraz korumanın hiç olmamasından daha iyi" olduğunu söyleyen raporun yazarlarından epidemiyolog Ben Cowling, "Gidip inaktif bir aşı ile aşı olmak, bekleyip aşı olmamaktan açıkça daha iyi. İnaktif aşı sayesinde pek çok hayat kurtarıldı" dedi.

YORUMLAR 16
  • büyük başkan 2 yıl önce Şikayet Et
    aşı savaşları artık iyice ticaret savaşına döndü
    Cevapla
  • Sahipkıran 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem Sinovac iyi bir aşı değil, Çin de neden dalgalar olmadı, nüfusu o kadar fazla olmasına rağmen varyant çıkmadı... Yoksa kendi aşılarını bırakıp Biontech mi oldular...
    Cevapla
  • Vatandaş07 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes profesör olmuş çıkmış mübarek biontech ikinci dozu da da bugün oldum hiç bir yan etkisini görmedim
    Cevapla
  • Yusufelili 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmam diyenler kışa doğru hastalık artarsa devlete ilk isyan edecek olanlar
    Cevapla
  • D vitamini 2 yıl önce Şikayet Et
    En çok aşıyı ingiltere oldu. Hemde biontech ama en çok vaka ve en çok ölüm yine onlarda son 4 . pik de orda artmaya başladı. Çözüm farklı vücutvdirencini yükseltmekbiçin sadece aşı yetmez.
    Cevapla
  • sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylüyorsun yada kulaktan dolma yalan haberlere itibar ediyorsun.İngiltere dün 48553 yeni vaka olmasına rağmen ölüm sadece 63 kişi olmuş.Yani binde 1e düşmüş vaka ölüm oranı.Bunun da sebebi yüksek aşilanma oranı.Bizde ise vaka ölüm oranı şuanda binde 8 lerde.Aşı zaten yogun bakım, ölüm oranını en aza indirmek ve hastalığı cok hafif atlatilmasinı saglamak için vardır.Lütfen sosyal medyadaki yalanlara itibar etmeyin aşınızı olun ki hep beraber bu illetten kurtulalım insallah.
    Cevapla
  • Biyoloji 2 yıl önce Şikayet Et
    mRNA ne demek bilginiz var mı acaba? Liselerde 12.sınıfta protein sentezi konusunda anlatılır bu konu.Lise okuyan herkes mRNA aşısının hiçbir zararı olmadığını bilir.Tabi derslerinde başarılı olan herkes.Okumayanlar da keşke biraz araştırma yapsa.Çünkü öğrenmek n okul okumak şart değil.A dur bir dakika.Siz bilimsel kaynaklara değil komploculara inanıyordunuz dimi.
    Cevapla
  • Kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş 100 kişiden 2 sinin dediğine mi güvenirsin 98 inin dediğine mi.Adam doğru söylemiş.Cahillik başa bela
    Cevapla
  • Tuna 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah canım lise bitirmiş. Sana lisede bu mu öğretildi? Madem bilimsel kaynaklara güveniyorsun, dünyaca ünlü mikrobiyolog profesör ve Nobel ödüllü profesörün bilimsel araştırmalarına da bak biraz. Ha bunlara da komplocu dersen sorunu başkalarında arama.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'