Rumlardan Başkan Erdoğan’ın ziyareti öncesi tahrik

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) bazı haber sitelerinde yer alan haber KKTC Sahil Güvenliğin Rum Karasularında tekneye ateş açıldığı haber ile ilgili açıklama geldi.

Rumlardan Başkan Erdoğan’ın ziyareti öncesi tahrik
Rumlardan Başkan Erdoğan’ın ziyareti öncesi tahrik
GİRİŞ 17.07.2021 00:39 GÜNCELLEME 17.07.2021 00:39
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde medyada yer alan KKTC Sahil Güvenliğinin Rum Karasularında tekneye ateş açtığı iddialarını yalanladı.

KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kendi karasuları dışına çıkmamış, herhangi bir tacizde bulunmamış ve kesinlikle ateş açmamıştır'' denildi.

Açıklamada, “KKTC Egemenlik alanında ve karasularında düzensiz göçmen dâhil her türlü yasadışı faaliyeti önlemeye yönelik görevine devam etmektedir. Yine bu kapsamda, alınan bir ihbar neticesinde KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı gemileri Güzelyurt Körfezinde gece yarısından itibaren keşif ve gözetleme seyrine başlamış, gece 03.35’te Güzelyurt Körfezinde karasularımıza girmek üzere olan şüpheli bir tekne tespit edilmiştir. Teknenin kimliğini tespit etmek üzere tekneye doğru yönelmesi sonrasında bahse konu tekne yüksek süratle genel güney istikametine ilerlemeye başlamış ve Pirgo bölgesine ilerlediği izlenmiştir. Bu faaliyet süresince KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı gemileri, yanlı haberde bahsedildiği şekilde, kendi karasuları dışına çıkmamış, herhangi bir tacizde bulunmamış ve kesinlikle ateş açmamıştır. Bu haberde, her zaman olduğu gibi Rum tarafınca olmayan bir olayı, senaryoya dönüştürülerek yıllardır Kıbrıs Türk Halkına karşı yürütülen menfi politika ve uygulamanın bir devamı niteliğinde kullanılan propaganda maksatlı bir haber olarak hafızalarda yer alacaktır” açıklaması yapıldı.

YORUMLAR 13
  • Manisalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir insan ancak bu kadar olur.bu hem şımarık lık,hem de işgüzar lık.bunlara ne zaman haddini bildireceğiz.
    Cevapla
  • Xxkomançi 2 yıl önce Şikayet Et
    Girit ve diğer adaları alma zamanı geldi.yunana baskı yı arttırmak lazım.ya masaya gelecek yada namluya
    Cevapla
  • yaman 2 yıl önce Şikayet Et
    girit gibi olmayacak kıbrıs her zaman her şartta kıbrısın yanınıdayız
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi "Yunanistan -Ermenistan parantezinde" sıkıştırmaya çalıştılar bir dönem. Karabağ geri alındı. Bu Yunanlılara ders olması gerekirken akıllanmadılar.. Şimdi de Anadoluya yakın Ege adalarını "Anadoluyu saran AHTAPODUN KOLLARI" şekline getirmeye çalışıyorlar ama NAFİLEEEE. O ahtapodun kollarının nasıl birer ikişer kesip atıldığını hep beraber göreceğiz..
    Cevapla
  • cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    Rumlarda ayını bizim muhalefet gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...