Kovid-19 pandemisi, aşılanmayanların salgını haline geliyor

CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, ABD'de geçtiğimiz günlerde Kovid-19 kaynaklı ölümler ve hastane yatışlarının çoğunlukla aşılanmamış kişilerde görüldüğünü belirterek, "Kovid-19 salgını, aşılanmayanların salgını haline geliyor" dedi.

Kovid-19 pandemisi, aşılanmayanların salgını haline geliyor
Kovid-19 pandemisi, aşılanmayanların salgını haline geliyor
GİRİŞ 17.07.2021 06:26 GÜNCELLEME 19.07.2021 09:00
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin son verileri görüşmek üzere toplandı. CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky yaptığı açıklamada, ABD'de geçtiğimiz hafta vaka sayısının yaklaşık yüzde 70, Kovid-19 kaynaklı ölümlerin yüzde 26 ve hastane başvurularının yüzde 36 arttığını belirtti.

Kovid-19 kaynaklı ölümler ve hastane yatışlarının çoğunlukla aşılanmamış kişilerde görüldüğünü kaydeden Walensky, "ABD'de Kovid-19 salgını, aşılanmayanların salgını haline geliyor" dedi.

Beyaz Saray Kovid-19 Koordinatörü Jeff Zients de salgının ağırlıklı olarak aşılanmayanları tehdit ettiğini söyleyerek, aşılama oranlarının düşük olduğu bölgelerdeki yayılma nedeniyle önümüzdeki haftalarda vaka sayısının artmasını beklediklerini ifade etti.

İngiltere ve Almanya gibi Delta varyantının baskın tür olduğu ülkelerde de artan vakaların çoğunluğunun aşılanmayanlar kişiler olduğu belirtiliyor

MASKE ZORUNLULUĞU GERİ GELDİ

ABD'de aşılamalara rağmen vaka sayılarındaki artışın önüne geçilememesi, en kalabalık nüfuslu eyalet Kalifornia'da 15 Haziran'da başlayan tam açılma sürecini de sekteye uğrattı. Eyalete bağlı Los Angeles kentinde kapalı alanda maske takma kuralı geri getirildi. Buna göre, kişilerin aşılanmış ya da aşılanmamış olması fark etmeksizin yarın gece saatlerinden itibaren kapalı alanlarda maske takması zorunlu olacak. Kalifornia Üniversitesi’nde ise öğrenciler, öğretim üyeleri ve personelin kampüslere geri dönebilmesi için aşılanmaları şartı getirildi.

ABD'DE SON DURUM

ABD'de salgının başından bu yana 34 milyon 888 bin 864 vaka tespit edilirken, 624 bin 240 kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti. Ülke genelinde salgından en kötü etkilenen Kalifornia eyaletinde ise vaka sayısı 3 milyon 851 bin 848, Kovid-19'a bağlı can kaybı 63 bin 971 olarak kaydedildi.

YORUMLAR 88
  • deli 2 yıl önce Şikayet Et
    burada en büyük virüs iki ayaklı yürüyen c türk ismiyle yorum yapan kişidir. Aşı şirketi mümessili olabilir. Yorumlarının yayınlandığına bakıp iyice gaza geldiği kesin. Halbuki burada her görüşe yer veriliyor. Umarım çocuğunu aşılatıp da küreselci aşıcılara kaptırmaz ! Kendinden çoktan ümit kesilmiş !
    Cevapla
  • İso 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün hekimler ve sağlık çalışanları aşılanıyor ama bazı insanlar hala devlete güvenip aşı yaptırmıyor. Tamam o zaman madem devlete güvemiyorlar bundan sonra aşı olmayanlara doktorlarımız ilaç yazmasın nasıl olsa bu arkadaşlar onuda kullanmazlar!
    Cevapla
  • ADIL 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada kim neyden öldü ve bunu geçmiş yıllara bakarak kıyaslayın. Oyunu anlarsınız. Birileri İnsanlığı biryerlere sürüklemek istiyorlar.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahya Gökçimen ,Koray,Fatih,Sadece 0.008 ,XxxX , Bayram Aslan gibi Aşı karşıtları (aslında bunlar aşı oldu ben yine Aşı karşıtı diyeyim) .. Kovid-19 Küreselcilerin Dünya Ekonomisini ele geçirmek için bir Laboratuvarda Ürettiği sonra kontrolünü kaybettiği Biyolojik bir Virüstür ve Allahın izni ile ilerde Aşıların ne kadar faydalı olduğunu Bu haberdeki gibi haberlerle görecekler..... Çünkü Bu Virüsün çıkacağını Biz 2018 Yılında biliyorduk? Çin,Rusya, İran ve Türkiyede bunu çok önceden biliyordu..zaten Aşı Çalışmaları 2019,un başında başladı ve ilk Aşıyı Geliştiren Çinli Bilim Adamı Küreselciler tarafından Öldürüldü.... Bu Gerçeğide çok az kimse biliyor.
    Cevapla
  • Düşün 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardeşim madem düz mantıkla bakıyorsun bu işe şöyle düşün; küreselciler bu virüsü ekonomiyi bozmak için üretti diyelim (ki olma ihtimali var) . Aşı şirketleri evliyaların elindemi de insanlığı düşünüp riskleri bile umursamadan ölümsüzlük iksiri gibi millete dayatıyor. Ne sorumluluk alan var, ne bişey ! 2 doz yetmez 3 olsuncular! Pandeminin bitmesini aşılardan beklemek yanlış olur diyenler! E biz bu aşıları niye olucaz sivri zeka!
    Cevapla
  • Nurullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya büyük bir oyunla karşı karşıya işallah başınızda parlar oyununuz anlayan anladı ne demek istediğimi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar