'İnsanları öldürüyorlar' diyen Biden'a Facebook'tan yanıt

ABD Başkanı Joe Biden Facebook gibi sosyal medya platformlarının, kullanıcıların pandemiyle ilgili yanlış ve yanıltıcı bilgileri paylaşmasına izin vermekle suçladı. Facebook, ABD Başkanı'nın suçlamalarına cevap verdi.

'İnsanları öldürüyorlar' diyen Biden'a Facebook'tan yanıt
'İnsanları öldürüyorlar' diyen Biden'a Facebook'tan yanıt
GİRİŞ 18.07.2021 02:25 GÜNCELLEME 18.07.2021 02:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Facebook, ABD Başkanı Biden'ın platformun Covid-19 ve aşı hakkındaki yanlış bilgilerle 'insanları öldürdüğü' yönündeki çıkışına yanıt vererek, bu sözlerin 'gerçeklere dayanmayan suçlamalar' olduğunu belirtti.

Şirketin sözcüsü Dani Lever, başta Facebook olmak üzere sosyal medya platformlarının Covid-19 salgını ve aşılar konusunda yanlış bilgiler yaydığını ve bunun da aşılama oranlarını düşürdüğü söyleyen Biden'a, "Gerçeklere dayanmayan suçlamalarla dikkatimizi dağıtmayacağız" yanıtını verdi. 

Facebook'taki 2 milyar kullanıcının, 'Covid-19 ve aşılar hakkında güvenilir bilgilere' ulaştığını aktaran Lever, 3 milyondan fazla kullanıcının da yakınlarında aşı olabileceği yerleri bulmak için platformun 'aşı bulma aracını' hizmetini kullandığını kaydetti.

Sputnik'in aktardığına göre sözcü, Biden'ın açıklamalarının aksine Facebook'un 'hayat kurtarmaya yardımcı olduğunu' savundu.

Biden, bugün Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, Covid-19 ve aşıların güvenilirliği hakkında yanlış ve yanıltıcı iddiaların yayılması konusunda Facebook gibi platformlara mesajının ne olduğu yönündeki sorusuna Biden, "İnsanları öldürüyorlar" yanıtını vermişti. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de dün, Facebook'un Covid-19'a dair yanlış bilgilerin yayılmasını durdurmak için yeterli çabayı göstermediğini dile getirmişti.

YORUMLAR 2
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    whatsapp dahil hiçbir sosyal medya kullanmıyorum
    Cevapla
  • Eyyamcı 2 yıl önce Şikayet Et
    hiç bi sosyal medyayı kullanmıyorum ve eskisinden daha sosyalim bilmem anlatabildimmi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı