ABD son Faslıyı da iade etti

ABD, Küba'nın Guantanamo Körfezi'ndeki askeri üssünde tuttuğu Abdullatif Nasır’ı Fas'a iade etti. Guantanamo'daki son Faslı olan Nasır, ABD tarafından Mayıs 2002'de tutuklanmıştı.

ABD son Faslıyı da iade etti
ABD son Faslıyı da iade etti
GİRİŞ 19.07.2021 15:50 GÜNCELLEME 20.07.2021 08:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rabat’taki Temyiz Mahkemesi’nde görevli Kral Vekili Abdulaziz er-Raci tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD tarafından sınır dışı edilen Nasır'ın bugün, Fas emniyet birimlerince iade alındığı ve Başsavcılığın talimatları üzerine "terör eylemleri işlediği gerekçesiyle" hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Raci açıklamasında, Başsavcılık tarafından yapılacak soruşturmanın davanın kapsamlı şekilde ele alınmasını sağlayacağını belirtti.

56 yaşındaki Abdullatif Nasır, ABD tarafından Mayıs 2002'de tutuklanarak Guantanamo'ya gönderilmişti.

Guantanamo'daki son Faslı olan Nasır'ın iadesi ABD istihbarat teşkilatı tarafından oluşturulan 6 kişilik bir komisyonca Haziran 2016'da onaylanmasına rağmen o tarihten beri Fas'a gönderilmemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • HACI 2 yıl önce Şikayet Et
    Ümmet başsız olunca mazlumlar türlü türlü zindanlarda olmadık zulüm gördüler. Ağzımızı açsak suçlu biziz yani ümmet. Bölük pörçük olduk envay çeşit cemaat fırka, sonuç böyle oluyor. Oysa RABBİM emrediyor. Topluca Allah(c. c) ın ipine sarılın diyor. RABBİM biran evvel vahdet nasib etsin
    Cevapla
  • YILMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Irakta Olmayan Kimyasal Silah var Yalani ile iskal etti. Suriye her turlu yasak kimyasal silah?^ var kullanıyor ona soz yok . israil istediğini yapiyor ses yok Bosna Hersek hakeza kesmir ha keza turkistan ha keza yemen libya lubnan ha keza say say bitmez sonunuz yaklaşıyor yok olursunuz insallah
    Cevapla
  • Sultan Alparslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin kardeş. Söz konusu müslümanlar olunca her türlü yalan suçlama var. eset ve diğerleei olunca her şwy serbest.
    Cevapla
  • YILMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Irakta Olmayan Kimyasal Silah var Yalani ile iskal etti. Suriye her turlu yasak kimyasal silah var kullanıyor ona soz yok . israil istediğini yapiyor ses yok Bosna Hersek hakeza kesmir ha keza turkistan ha keza yemen libya lubnan ha keza say say bitmez sonunuz yaklaşıyor yok olursunuz insallah
    Cevapla
  • Bismillah 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu teror devleti abd butun muslumanlara terorisdiyoz şeytanin kuklalari allah şerlerinden muhafaza etsin
    Cevapla
  • Osman KAYA 2 yıl önce Şikayet Et
    19 yıldır esir alınmış. Şimdi de terörist diye Fas'takilere teslim ediyorlar. Dünyanın en büyük teröristliğini; Hiroşima, Nagazaki, Viyetnam, Irak, Afganistan ve dünyanın birçok yerinde yapan '' Katil ABD'' dir. Ve Onun Yerli işbirlikçileridir. Uyanmayanlar ve kandırılanlar utanacak mı? Çehre-i murdarlarına tükürmek gerekir mi? Yoksa Ehl-i salibin hayasız yüzüne mi tükürmek gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı