Bağdat'ta halk pazarında patlamada ölü sayısı 35 oldu

Irak’ın başkenti Bağdat’taki Sadr bölgesinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı bildirildi. Patlamada ölü sayısı son verilere göre 35'e yükseldi

GİRİŞ 19.07.2021 19:58 GÜNCELLEME 20.07.2021 16:23
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

 Irak’ın başkenti Bağdat’taki Sadr bölgesinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Şii nüfusun yoğun olduğu Sadr bölgesindeki bir halk pazarında patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 1’i çocuk 4 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı aktarıldı. 

ÖLÜ SAYISI 22, YARALI SAYISI 47'YE YÜKSELDİ

Irak’ın başkenti Bağdat’taki Sadr bölgesinde meydana gelen patlamada can kaybı sürekli yükseliyor. Gelen son dakika bilgisine göre can kaybı 22’ye, yaralı sayısı ise 47’ye yükseldi.
Irak’ın başkenti Bağdat’ta Şii nüfusun yoğun olduğu Sadr bölgesindeki el-Vehilat halk pazarında patlama meydana gelmişti. Patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 22’ye, yaralıların sayısı ise 47’ye yükseldi.

PATLAMADA ÖLÜ SAYISI 35'E YÜKSELDİ

Irak’ın başkenti Bağdat’taki Sadr bölgesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 35’e yükseldi.

Irak basını, adını açıklamadığı güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberde, Şii nüfusunun yoğun olduğu Sadr bölgesindeki el- Vehilat halk pazarında canlı bomba tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında ölenlerin sayısının 35’e, yaralı sayısının ise 61'e yükseldiğini açıkladı. Saldırının canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğini belirten kaynak, saldırının bayram öncesi alışveriş zamanına denk gelmesi nedeniyle hayatını kaybedenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu dile getirdi.

Irak hükümetine bağlı Medya Güvenlik Ağı tarafından yapılan açıklamada, el-Vehilat halk pazarında terör saldırısı meydana geldiği ve patlamanın el yapımı bomba düzeneğinden kaynaklandığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin patlama bölgesinin güvenliğinden sorumlu yetkilinin tutuklanmasına karar verdiği aktarıldı.

Patlama sırasında pazarın kalabalık olması nedeniyle can kaybının artmasından endişe ediliyor.

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Irak’ın başkenti Bağdat’ta 35 kişinin ölümü ve 61 kişinin yaralanmasına yol açan Sadr bölgesindeki kanlı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 18
  • Bej-i lüle 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanın canının köpek kadar kıymeti yok.
    Cevapla
  • Akıncı 2 yıl önce Şikayet Et
    her Ramazan ve bayram arefesinde şeytan gibi insanlar müslümanların huzurunu bozmak için elinden geleni yapmaya çalışıyorlar.Ya Rabbi bunu yapanları ve yaptıranları öyle bir zulme uğratki diğer şeytanlara ibret olsun inşAAllah.Kurban bayramınız mübarek olsun müslüman kardeşlerim
    Cevapla
  • Ahmet öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    İstikbarat örgütleri cırıt atıyo istedileri eylemi yapıyorlar amaçları kaos çıkartmak.Müslümanlar uyanık olmalı yüzyıllardır birbirine kırdırıyorlar.Kaostan beslenen bir batı var .
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Saddamı terlikle döverken düşünecektiler abd demokrasini demek lazım ama rabbim hepsine rahmet eylesin allah ın laneti yapanların üzerine olsun
    Cevapla
  • Akcabaat 2 yıl önce Şikayet Et
    American insafsizlari şeydanlari Allah belanizi muhakkak verece yeter bu adaletsisliğe son verin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme