Tokyo Olimpiyatları'nda vaka sayısı yükseliyor

Japonya'da Tokyo Olimpiyatları'na akredite olmuş kişilerden koronavirüse yakalananların sayısı 87'ye yükseldi.

Tokyo Olimpiyatları'nda vaka sayısı yükseliyor
Tokyo Olimpiyatları'nda vaka sayısı yükseliyor
GİRİŞ 22.07.2021 10:16 GÜNCELLEME 22.07.2021 12:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Organizasyon Komitesi, Tokyo 2020 kapsamında ülkeye gelen 8 kişide daha COVID-19 tespit edildiğini açıkladı.

Buna göre virüse yakalananlar arasında başkent sahilindeki olimpiyat semtinde barınan iki sporcu da yer alıyor. Böylelikle Tokyo Olimpiyatları'na akredite olmuş kişilerden virüse yakalananların sayısı 87'ye çıktı.

VAKA SAYISI 87'YE YÜKSELDİ

2021 yazına ertelenen Tokyo Olimpiyatları'nın açılış töreni, yarın başkentteki Ulusal Stadyum'da yapılacak.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaptığı açıklamada, olimpiyatlarda  koronavirüs riskini sıfıra indirmenin mümkün olmadığını, turnuvanın başarısının, vaka seyrinin ele alınma düzeyiyle ölçülmesi gerektiğini söylemişti. 

Öte yandan, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda seyirci yasağına 2 şehir daha eklendi.

Fukushima ve Sapporo eyaletlerinde artan vaka sayısı nedeniyle etkinliklerin seyircisiz yapılacağı belirtildi. 

Tokyo Olimpiyatları açılış törenine 15 ülke ve uluslararası kuruluşun liderleri katılacak

Yarın başlayacak Tokyo Olimpiyatları açılış törenine 15 ülke ve uluslararası kuruluşun liderlerinin katılacağı duyuruldu. 

Kabine Baş Sekreteri Kato Katsunobu, düzenlediği basın toplantısında, Tokyo 2020 kapsamında ülkesine gelecek liderlere yönelik açıklama yaptı.

Kato, turnuvanın açılış töreni kapsamında 15 farklı ülke ve uluslararası kuruluştan lider ile kabine düzeyinde 70 temsilcinin Japonya'ya geleceğini açıkladı.

Salgının yüz yüze diplomasiyi zorlaştırdığına dikkati çeken Kato, liderlerin Tokyo ziyaretlerinin ülkesinin çok yönlü ilişkilerine katkı sunacağını söyledi.

LİDERLER DE KATILIMCILAR ARASINDA

Buna göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Moğolistan Başbakanı Luvsannamsrai Oyun-Erdene ile ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden katılımcılar arasında yer alıyor.

Kyodo ajansının Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre koronavirüs salgını sonrası birçok lider Tokyo 2020 programını iptal etti.

Brezilya'da 2016 yılında düzenlenen Rio de Janeiro Olimpiyatları açılış seremonisini 40 lider yerinde izlemişti.

JAPON UZMANLARDAN ARTIŞ UYARISI

Japonya'da uzmanlar, 23 Temmuz-8 Ağustos'ta düzenlenecek Tokyo Olimpiyatları'nda koronavirüs vakalarının artış trendini koruması halinde sağlık altyapısının zorlanacağını söyledi.

Tokyo Valiliğine COVID-19 danışmanlığı yapan sağlık uzmanları, vaka seyrinin düşüş trendi göstermemesi halinde ağustos ayı başında başkentin sağlık altyapısının zorlanacağını savundu.

TOKYO'DA 4'ÜNCÜ DALGA

Kamu yayıncısı NHK'nin haberine göre son haftalarda Tokyo'daki vaka seyrini inceleyen uzmanlardan Toho Üniversitesinden Prof. Kazuhiro Tateda, başkentin salgının 4. dalgasını yaşadığını kaydetti.

Kazuhiro, "Yetkililer, olimpiyat delegasyonlarının Japonya'ya gelişinden beri enfeksiyonu tespit edebildiler, vakaları mümkün olduğunca hızlı şekilde saptamak ve salgını kontrol altında tutabilmek için bunu sürdürmek zorundayız" dedi.

Artış göstermesi halinde vakaların sadece olimpiyat semti bölgesini değil, başkentin diğer noktalarını da tehdit edebileceğine dikkati çeken Kazuhiro, "İnsanlar, acıkmak gibi basit sebeplerle de olsa 'bulundukları balonu' terk edebilir ve halkla temasa girebilir. Bu gibi riskleri yok etmek oldukça zor" diye konuştu.

"HAREKETLİLİK ARTAR" VURGUSU

22 Ağustos'a dek sürecek olağanüstü hal uygulamasının yaya trafiğini yeterli ölçüde düşüremediğini kaydeden Kazuhiro, "Olimpiyatlar gibi devasa organizasyonlar hareketliliği artırır. Dışarıda çok daha fazla insan görürüz ki böylelikle salgının yayılımı artacaktır." diye konuştu.

Japonya’da vaka sayısı 853 bin 240’a, virüse bağlı can kaybı sayısı 15 bin 115’e yükseldi. Ülke genelinde 390 kişi yoğun bakım servislerinde tedavi görüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • bilall 2 yıl önce Şikayet Et
    yaa Allah işte insanları böyle imtihan eder.Olimpiyatlar haksız bir şekilde bizim yerimize japonyaya verilince çok üzülmüştük.Görelim Mevla neyler neylerse güzel eyler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı