ABD'den Tunus açıklaması!

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, Tunus'ta yaşanan darbe girişimiyle ilgili açıklama yaptı.

ABD'den Tunus açıklaması!
ABD'den Tunus açıklaması!
GİRİŞ 26.07.2021 23:57 GÜNCELLEME 26.07.2021 23:57
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, basın toplantısında, "Tunus’taki gelişmelerden dolayı endişeliyiz." dedi.

Psaki, "Durum hakkında daha fazla bilgi edinmek, sükuneti teşvik etmek ve Tunus'un demokratik ilkeler doğrultusunda ilerleme çabalarını desteklemek için hem Beyaz Saray'dan hem de ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzeyde Tunuslu liderlerle temas halindeyiz." ifadesini kullandı.



'DARBE' DİYE NİTELENDİRMEK İÇİN HENÜZ ERKEN

Ülkede yaşananlar hakkında Beyaz Saray'ın darbe olup olmadığı konusunda henüz bir tespitte bulunmadığını belirten Psaki, karar vermeden önce Dışişleri Bakanlığının hukuki inceleme yapmasının beklendiğini kaydetti.

 

Tunus Meclis Başkanı Gannuşi, darbenin arkasındaki ülkeyi açık açık ifade ettiTunus Meclis Başkanı Gannuşi, darbenin arkasındaki ülkeyi açık açık ifade etti

 

TUNUS'TA NE OLMUŞTU?

Tunus'ta hükümet ve muhalefet partilerine yönelik protestolar gerçekleştirilmiş, çıkan olaylarda başta Nahda Hareketi olmak üzere parti merkezlerine saldırılar düzenlenmişti.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said de dün gece Meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırdığını, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurmuştu.

Hükümete yönelik bu girişimin ardından askerler Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi ile beraberindeki milletvekillerini Meclise almamıştı.

Cumhurbaşkanı Said'in kararları üzerine halkı barışçıl mücadeleye çağıran Gannuşi, yasal bir dayanağı bulunmayan bu adımın bir darbe olduğunu vurgulamıştı.

YORUMLAR 49
  • Ezgi Kayı 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz var ya siz.. haberleri yokmuş gibi ölü taklidi yapıyorlar ya deliriyorum. Ülkemizde halk meclisi basınca baş bas bagirdiniz, tunusta meclis tamamen kapatılmış asker meclis başkanını sokmuyor ona darbe denmez deniyor. Enkaziniza tukurelim insallah
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Eger ulkenin gelecegini yabancilarin insafina yalan vaadlerine teslim edersen kendi ulkende kole olmaktan oteye gecemezsin.
    Cevapla
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Riyakar ve sahtekarlar!... Siz 15 Temmuza da darbe diyemediniz.
    Cevapla
  • Cem 2 yıl önce Şikayet Et
    Aha tam abd cümleleri herkes cebini dolduruyor. Şimdi ordu geldi para mı saçacak. Abd den silah alacak Vatandaş sen akıllı ol
    Cevapla
  • M.K. 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım halkına, vatanına, dinine ihanet eden alçak darbeci hainler sadece İslam dünyasından mı çıkar. Neden bir günde amerika, ingiltere, almanya, fransa, rusya, çin karışıp darbe olmaz. Bu kafirlerin müslüman yurtlarını üçyüz yıldır talan ettikleri yetmezmi gayrı ey büyük Allahım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi