Çin, Sinovac aşısının üçüncü doz etkinlik oranını açıkladı

Türkiye'de de kullanılan Sinovac aşısının üçüncü dozu ile ilgili Çin'de yapılan araştırmada, ikinci dozdan yaklaşık 6 ay sonra üçüncü doz Sinovac aşısını olan kişilerin 28 gün içerisinde antikor seviyelerinin 3 ila 5 kat arttığı belirlendi.

Çin, Sinovac aşısının üçüncü doz etkinlik oranını açıkladı
Çin, Sinovac aşısının üçüncü doz etkinlik oranını açıkladı
GİRİŞ 28.07.2021 05:59 GÜNCELLEME 28.07.2021 18:53
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Yeni tip koronavirüsün ortaya çıkan varyantlarının ardından güçlendirici üçüncü doz uygulamaları başlarken, Çinli şirket Sinovac tarafından geliştirilen CoronaVac aşısının üçüncü dozu ile ilgili araştırma yayımlandı.

İLK İKİ DOZ 6 AY KORUYOR

Çin'de yapılan çalışmada, Sinovac aşısından iki doz olan kişilerin antikor seviyelerinin yaklaşık altı ay sonra düştüğü aktarılırken, üçüncü doz aşının ardından antikor seviyesinin yükseldiği belirtildi.

ÜÇÜNCÜ DOZDAN SONRA ANTİKOR SEVİYESİ YÜKSELİYOR

İki doz aşı olmuş 540 kişiye üçüncü doz aşı ve plasebo verilerek gerçekleştirilen çalışmada, ikinci dozdan yaklaşık altı ay sonra üçüncü doz Sinovac aşısı olan katılımcıların, 28 gün sonra antikor seviyelerinde yaklaşık 3-5 kat artış görüldüğü aktarıldı.

ANTİKOR SEVİYESİ 35'E ÇIKTI

18-59 yaşları arasındaki sağlıklı yetişkinlerden alınan kan örnekleri üzerine yapılan çalışmada, iki doz aşı olan kişilerin İki hafta sonra yüzde 16,9, dört hafta sonra ise yüzde 35,2 düzeyinde antikora sahip olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Araştırmada, bir aşının hastalığı önleyebilmesi için antikor düzeylerinin eşiği henüz tam olarak çözülemediği için, antikorlardaki düşüşün aşının etkinliğini nasıl etkileyeceğinin belirsiz olduğunun altı çizildi.

Araştırmacılar, çalışmada antikorların daha bulaşıcı varyantlara karşı etkisinin test edilmediğini ve üçüncü doz aşıdan sonra antikor süresini değerlendirmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 22
  • gerçekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    aşı olan insanımız anam,babam, eşim,çoluğum,çocuğum ,evim,barkım,arabam,,malım,mülküm, var demesin çünkü aşıdan sonra hiçbirisi senin değil
    Cevapla
  • gerçekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    aşı olan insanımız acaba kaçıncı doz aşıdan sonra aklı başına gelecek, uyanacak gerçeği görecek
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Biontech e güvenmeyen yerli Turkovac aşı bekleyen çok insan var, inşallah yakın zamanda aşılama aşamasına geçer
    Cevapla
  • Oğuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben biontech vuruldum ama pişman oldum hiç vurunmayacaktin aslında çünkü beni kobay olarak kullandılar kağıt imzalattılar bana bişey olsa kimseden hesap soramazsin devlet kendini garantiye aldı doktor ne yapsın. Aşıl olaylar Eylül ayında 5g tam kapsamla hizmet vermeye başlayınca bu aşıların zararları ortaya çıkmaya başlayacak hadi hayırlısı kardeşim
    Cevapla
  • Hadi be 2 yıl önce Şikayet Et
    Desenize markete gider gibi asi olmaya gidilecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek