Japonya'dan Türk SİHA'larına övgü: ABD'yi zorluyor!

Neredeyse tüm dünyanın yakından takip ettiği "oyun değiştirici" Türk SİHA'ları, bu sefer de Japonların yakın takibinde. Nikkei Asia gazetesinde Türk SİHA'ları hakkında "ABD'ye zor seçimler yaratıyor" ifadeleri kullanıldı.

GİRİŞ 28.07.2021 14:31 GÜNCELLEME 28.07.2021 14:32
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Son olarak Karabağ savaşı ile gündeme gelen ve tanklara, hava savunma sistemlerine karşı "Oyun değiştirici" olarak isimlendirilen Türk SİHA'ları, dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Pek çok ülkenin yakından takip ettiği insansız sistemleri Japonlar da izlemeye başladı.

Japon basını Türk SİHA'larının "Oyun değiştirici" özelliğine dikkat çekerek ABD'nin bölgesel nüfuzuna karşı zorlayıcı bir araç oluşuna dikkat çekildi.

"ABD'Yİ ZORLUYOR"

Japon Nikkei Asia'nın haberinde, Türk SİHA'ları hakkında "Nüfuzlu ve iddialı Türkiye, ABD için zor seçimler yaratıyor." denildi.

Özellikle Türk otonom sistemlerinin geldiği noktaya vurgu yapılan haberde, Karabağ, Libya ve Suriye'de TB-2'ler vasıtasıyla elde edilen başarıya değinildi.

Nikkei Asia'nın haberinde ayrıca Massachusetts Teknoloji Enstitüsü mezunu mühendis Selçuk Bayraktar'ın, Türkiye'nin İHA ve SİHA programının arkasındaki "lider akıl" olduğu vurgulandı.

"TÜRK SİHA'LARI SONUÇ DEĞİŞTİRİCİ"

Haberde, "Türk SİHA'ları, ister doğrudan Ankara tarafından kullanılsın ister müttefiklere sağlansın, son bölgesel çatışmalarda sonucu değiştirdi ve dünya çapındaki askeri uzmanların ilgisini çekiyor." denildi.

Uzmanlardan bazılarının, insansız savaş metodunu "askeri ilişkilerde devrim" şeklinde nitelendirdiği kaydedildi.

ABD'Yİ ENDİŞELENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Türkiye'nin güvenliği artık sınırlarımızda değil, tehditlerin olduğu her yerde başlıyor." şeklindeki ifadesi anımsatılarak, Türkiye'nin askeri nüfuzunun ve bunu kullanma isteğinin ABD'nin bölgesel çıkarlarına karşı endişe oluşturduğuna dikkat çekildi.

Birçok Kongre üyesinin, Başkan Joe Biden'a "Ankara'nın eylemlerini engelleme" çağrısında bulunduğu aktarıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 52
  • Byd 2 yıl önce Şikayet Et
    2023 te cumhur ittifakı yine başta olmalı
    Cevapla
  • Byd 2 yıl önce Şikayet Et
    Emeği geçenlerden Allah razı olsun bunda sn. Erdoğanın iradesi var ondan da Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Başarıyla sevinip başarısızlıktan ders almamız milli konularda tek vucut olmamız ve geleceğe emin adımla gitmemiz gerekirken neyazikki buradaki yorumlarda bile kutuplaştırma siyaseti yapıyoruz hiç kimse bu dünyaya ne sağcı ne solcu olarak geliyor, Hep birlikte Türkiye'yiz sağcısı solcusu akp'lisi chp'lisi mhp'si, Tanrı TÜRKƏ yar olsun millətimiz əbədi olsun
    Cevapla
  • Akif 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelecek zamanları kontrol edilebilir kılmamız için, yani, siber saldırılardan korunmak için, ayrıca çok yönlü dezenformasyonlardan korunmamız gerekliliği nedeniyle kendi milli internet altyapısını kurmalıyız. Sadece üniversite düzeyinde dış bağlantı olabilir. Ben bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. İleri zamanlarda internet çok yaygın olacak ve tehditler de büyük olacaktır. Bir savaş anında büyük bir sorun oluşturacaktır. Veya çeşitli sektörler çöküşlerle karşı karşıya kalabilir.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    abd endişelenir. Çünkü bizim düşmanımız. Eskiden gizli yapıyordu. Ama artık gizleme geregi duymuyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor - Fatih Karagümrük! CANLI
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!